Mahkemeden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yeni karar!

Mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal ve spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yeni bir karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkemeden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yeni karar!

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal ve spor yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "haberleşmenin gizliliğini ihlal" davasında "zorla getirilme" kararı çıktı.



Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan "haberleşmenin gizliliğini ihlal" davasının görülmesine başlandı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Fatih Terim ve avukatı Rezan Epözdemir ile Ünal Aysal'ın avukatları katılırken sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı yer almadı.



"SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİYİM"



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, sanıklar hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, "Rasim Ozan Kütahyalı'dan Twitter ve televizyon ekranından yapmış olduğu hakaret içeren konuşmalardan şikayetçi olduğum gibi yine Kütahyalı tarafından televizyonda benim telefon numaram gösterilmek suretiyle yine sanık Ünal Aysal'ın telefon ekranındaki mesajlar gösterilmek suretiyle özel hayatımın gizliliği ihlal edilmiştir. Bana ait telefon numarası konuşmacıların arkasındaki panoda dakikalarca gösterilmiştir. Telefon numaram herkes tarafından öğrenilmiştir. O günden bugüne milyonlarca insan tarafından gece gündüz rahatsız ediliyorum. Biz gündemde olan kişiler futbol programlarında eleştirilere uğruyoruz. Ancak hakaret edilmesini kabul edemem. Basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Diğer sanık Galatasaray Kulübü Başkanı olup ben de takımın teknik direktörü olarak çalıştığım dönemde kendisi ile yaptığım telefon görüşmeleri ve mesajların bir başkasına verilmesi ve yayınlanması benim özel hayatıma saldırıdır. Her iki sanıktan da ayrı ayrı şikayetçiyim" dedi.



"BEN BU MESAJLARIN KİM TARAFINDAN VERİLDİĞİNİ MERAK EDİYORUM"



Mesajları kendisinin paylaşmadığını ifade eden Terim, "Ben bu mesajların kim tarafından program sunucularına verildiğini merak ediyorum. Her ne kadar sanık kendisinin vermediğini bir başkasının telefonu bulup vermiş olabileceğini söylemiş ise de bize inandırıcı gelememektedir. Kaldı ki bana da Rasim ozan Kütahyalı tarafından övgü içerikli mesajlar gelmiştir ama ben bunları özel yaşam nedeniyle kimseye söylemedim" diye konuştu.



"MÜVEKKİLİMİZ HİÇBİR ZAMAN TÜRKİYE'DE İKAMET ETMEMİŞTİR"



Ünal Aysal'ın avukatı da söz alarak, "Müvekkilim hazırlık soruşturmasında tanık olarak ifadesi alınmış olmasına ve hakkında delil olmamasına rağmen sanık sıfatı ile hakkında dava açılmıştır. Müvekkilimiz hiçbir zaman Türkiye'de ikamet etmemiştir. Belçika adresini sunuyoruz, ifadesinin istinabe (adli yardımlaşma) yoluyla alınmasını talep ediyoruz" dedi.



AYSAL VE KÜTAHYALI HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI



Mahkeme, duruşmaya gelmeyen sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı hakkında bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme, sanık Ünal Aysal'ın celse arasında da gelmesi halinde ifadesinin alınabileceğine ancak hazır olduğu takdirde müşteki avukatına da haber verilmesine hükmetti.



ÇAKAR VE ŞENER TANIK OLARAK DİNLENECEK



Mahkeme, futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar ve Ertem Şener'in de tanık olarak dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



İDDİANAMEDEN



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin