TV ELEŞTİRMENİ SİNA KOLOĞLU, BBC PRIME'DA BİR DİZİYE DİKKAT ÇEKİYOR

Okuyucusundan gelen bir mektubu köşesine taşıyan Sina Koloğlu BBC Prime'da yayınlanan Spooks adlı diziyi yazdı. Dizinin ilk bölümünde, bir MI-5 ajanı T.C. Londra Büyükelçiliği'nde gizli görevle çalışırken (!) BBC'nin tabiriyle 'Kürt Özgürlük Savaşçıları'nın elçiliği basması üzerine rehin alınıyor. Bu kişilerin isteği Türk hapishanelerinde tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması"... Okuyucu mektubuna şöyle devam ediyor: İngiltere'de hiçbir basın kuruluşu IRA'ya "İrlandalı Özgürlük Savaşçıları" diyemez.

Google Haberlere Abone ol
TV ELEŞTİRMENİ SİNA KOLOĞLU, BBC PRIME'DA BİR DİZİYE DİKKAT ÇEKİYOR

BBC bildiğiniz gibi!


Güzer Çağdaş adlı okurumdan bir mektup geldi. Konu BBC Prime'da gösterilen bir dizi ile ilgili. Dizinin adı "Spooks". Yani "Gizli Ajan". İngiliz İstihbarat Teşiklatı M1-5'te çalışan bir grup ajanın maceralarını anlatıyor. Sayın Çağdaş şöyle yazmış; "Dizi, geçtiğimiz çarşamba gecesi BBC Prime'da ilk kez gösterildi. İki bölüm arka arkaya yayınlıyor. En popüler dizisi BBC'nin. İlk bölümde bir M1-5 ajanı T.C. Londra Büyükelçiliği'nde gizli görevle çalışırken (!) yani sızmışken BBC'nin tabiriyle 'Kürt Özgürlük Savaşçıları'nın elçiliği basması üzerine rehin alınıyor. Bu kişilerin isteği Türk hapishanelerinde tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasıdır"... Bu bölüm 15 Mayıs'ta ekrana geliyor. Tekrarı da pazar gecesi TSİ saati ile 23.55'te. Sayın Güzer'in üzerinde durduğu noktalar şunlar:

İngİltere'de hiçbir basın kuruluşu IRA'ya "İrlandalı Özgürlük Savaşçıları" diyemez. Channel 4 kanalında bir IRA militanı ile yapılan röportaj yayınlanınca, İngiltere'nin RTÜK'ü olarak söyleyebileceğimiz Independent Television Comission'nın hatları kilitlendi. Nitekim bu dizinin bir bölümünde IRA'ya gönderme; "Irish Republican terrorist"şeklinde yapılıyor!

Bu dizinin birinci sezonu 2002 yılında yapıldı. Yani bu yıllarda bizim hâlâ PKK'yı terör örgütü olarak onlara kabul ettiremediğimiz belgelenmiş oluyor.

Bu diziyi Avrupa, Asya ve Afrika'da BBC Prime izleyen milyonlar izleyecek ve PKK'lıların "özgürlük savaşçıları" olduğuna inanacak.
Kurmaca da olsa bir şekilde "kendi siyasi bakış açıları"nı sergiliyor bu dizi. Pazar gecesi İngilizce bilenlerimiz bir izlesin bakalım, durum nedir?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin