TÜYAP Kitap Fuarı'na son günde yoğun ilgi!

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 33'ncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'na, kitap severlerin yoğun ilgisi son günde de devam etti.

Google Haberlere Abone ol
TÜYAP Kitap Fuarı'na son günde yoğun ilgi!

8 -16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı'na son gün olmasına rağmen okurların akını devam etti. Fuarda satant açan yayın evleri ise kitap severlerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirtti. Kaynak Kültür Yayınları grubu fuar yöneticisi Halil Aydın geçen senin üzerinde bir okur kitlesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Aydın, "Bu sene 33'sü düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı ulusal anlamda en büyük fuar. Kaynak Kültür Yayın Grubu olarak 9 marka iki ayrı standımızla katıldık. İlk 4 gün itibari ile gecen seneyi geçmiş durumdayız. İlgi çok yoğun izdiham derecesine varan bir ilgi var. Yeni bir çok eserle fuara girdik. Yeni eserlerimiz oldukça çok satıyor. Çoğu eserlerimiz tükendi. Acilen baskıya verdik, tekrar fuar alanına yetiştirdik. Son dönem olaylarını anlatan İnkisar adlı eserimiz çok satıyor. Yine Ekrem Dumanlı'nın Alimler ve Zalimler adlı eseri çok satıyor. Katılımın gecen seneye oranla iki katı diye biliriz. Geçen senin üzerinde bir okur kitlesiyle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.



TİMAŞ Yayınları satış sorumlusu Mücahit Arlı ise geçen yıla oranla satışların daha güzel olduğunu ifade etti. Arlı, "Geçen yıla oranla satışlarımızda güzel yazarlarımıza gösterilen ilgide güzel. Bir çok yeni kitabımızla çıktık. Yeni kitaplar okur tarafından çok beğenildi. Okurlarımız bizden memnun biz de okurlarımızdan memnunuz. Satışlarımızda güzel geçen yıla oranla artıyor." diye konuştu.



Fuarın her geçen yıl kendisini geliştirdiğini belirten Arlı, "Zaten fuarlar her yıl artarak kendini geliştiriyor. Okur tarafından katılımda fazla oluyor. Yeter mi yetmez, çünkü daha fazla okumaya ihtiyacımız var. Son günde kalabalık yavaş yavaş oluşmaya başladı. Şuana kadar her hangi bir kötü sürprizle karşılaşmadık." ifadelerini kullandı.



Okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Kitap Fuar'ı bugün akşam sona erecek.



(CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin