'TUTUKLU GAZETECİLER BENİ TEDİRGİN EDİYOR'

Ünlü işadamı gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili kaygılarını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'TUTUKLU GAZETECİLER BENİ TEDİRGİN EDİYOR'

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK bünyesinde yer alan Türk-İsveç İş Konseyi Başkanı İshak Alaton, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) öneminin tartışılmaz derecede büyük olduğunu belirterek, “Buna devam edecektir. Sadece kendi içindeki fikir ayrılıklarını bir noktaya getirip, müşterek bir politika güdecek şekilde kendi aralarında bazı kararlara varacaklardır. Ben de onlara destek vereceğim” dedi.

Alaton, TÜSİAD’ın anayasa çalışmasıyla ilgili tartışmalara dair yaptığı açıklamada, derneğin bundan sonra da Türkiye ekonomisindeki ağırlığını hissettirmeye devam edeceğini vurguladı. TÜSİAD’ın öneminin tartışılmaz derecede büyük olduğunun altını çizen Alaton, şöyle konuştu: “Buna devam edecektir. Sadece kendi içindeki fikir ayrılıklarını bir noktaya getirip, müşterek bir politika güdecek şekilde kendi aralarında bazı kararlara varacaklardır. Ben de onlara destek vereceğim. TÜSİAD’dan istifa etmem için hiçbir sebep yok. Zaten böyle bir niyetim hiçbir zaman olmadı. Sadece bir müddet için ruhsal olarak onlardan uzaklaşmıştım. Şimdi tekrar yakınlaştım. Artık benim görevim, TÜSİAD’ın demokrasimize daha fazla katkıda bulunmak için politikasının belirgin olması ve bu yolda çalışmaya devam etmesi.”

İshak Alaton, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili tartışmalara dair de “Beni mevzuda tedirgin eden, rahatsız eden olay, her şeyin karanlıkta bırakılmış olması. Son olarak 2 gazetecinin gözaltına alınmasının gerisindeki sebepleri de bilmiyorum. Neden yapıldığını da bilmiyorum ve bu bilginin verilmemiş olması belki beni en çok rahatsız eden unsur... Bu işte fazla bir fikir sahibi olamadığım gibi, kanaat sahibi de olamıyorum. Hâlâ beklentideyim. ’Acaba bunun gerisinde ne var?’ Ben de soru sormaya devam ediyorum” açıklaması yaptı.

Kocaeli’ne 30 milyon euro yatırım

ALMAN teknoloji grubu ThyssenKrupp ile Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın geçen açıkladığı otomotiv yan sanayi yatırımının temel atma töreni dün Kocaeli Gebze’de gerçekleştirildi. Törene, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı da katıldı.

2007 yılı sonunda Kocaeli’de üretime geçen ilk tesisinin ardından ikinci yatırım kararıyla otomotiv sektörü için hayati önem taşıyan şasi ve gövde aksamı üretecek olan tesis için 30 milyon euro yatırım yapıldı. Tesisin 2013 yılının Ocak ayında tam kapasiteyle üretime geçerek yıllık 50.000 mt’luk üretim gerçekleştireceği belirtildi.

ThyssenKrupp Metalforming Almanya CSO’su Bernhard Osburg, “Biz buraya kalmaya geldik, buradaki yatırım bölge açılımı açısından önemli bir itici güç olacak” dedi.

Sadece İstanbul’la değil, Türkiye’yle ilgileneceğiz

TÜRKİYE’DE bulunan İngiliz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melvin Cottrell, “Artık İstanbul’da kalmak istemiyoruz. Tüm Türkiye ile ilgilenmek istiyoruz” dedi. “İstanbul dışında da çok hareketlilik var” diyen Cottrell, “Gaziantep’e gittik, bugün İzmir’deyiz. Daha sonra Kayseri, Konya, Eskişehir. Görüyoruz ki İstanbul dışında yapılacak çok iş var” açıklamasını yaptı. İzmir’de temsilci ofisi açacaklarını belirten Cottrell, temsilcilik konusunda bir kaç kişiyle görüştüklerini de kaydetti.

Cottrell, ofisin İstanbul dışındaki ilk temsilci ofisi olacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Ticari ilişkileri geliştirmek için böyle bir ihtiyaç var. Biz köprü görevi göreceğiz. İstanbul dışında Bursa, Gaziantep gibi illerde önemli hareketlilik var. Anadolu kaplanları var; çok aç, çalışkan. Tatil yapmayan bir millet, sürekli hareket halinde. İzmir’in en büyük avantajı ulaşım. Ortadoğu’ya Akdeniz’e İzmir’den çok rahat ulaşabilirsiniz." www.gazetevatan.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin