Türkiyeli yönetmenden Paris'e kültür sanat derneği!

Yönetmen ve yapımcı Ali İnan'ın kurduğu "Paris Kültür Sanat Derneği" Fransa ve Türkiye arasında kültür köprüsü kuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiyeli yönetmenden Paris'e kültür sanat derneği!

Fransa'nın başkenti Paris'te kurulan "Paris Kültür Sanat Derneği", Türkiye ile Fransa arasında kültürel bağ kuruyor. 



2013 yılında Türkiyeli yönetmen ve yapımcı Ali İnan tarafından kurulan dernek, düzenlediği çeşitli etkinliklerle Türkiye'nin kültür birikimini, tarihini, sosyal yaşamını, ekonomisini ve insan çeşitliliğini Paris'te yaşayan Türk'lere sunarken, Fransızların da Türk kültürüyla tanışmalarına olanak sağlıyor.



Kısa sürede destek gören ve yoğun bir üye katılımı olan "Paris Kültür Sanat Derneği’nin şu anda yaklaşık 1.500 civarında üyesi bulunuyor.



30 yıldır Paris'te yaşayan İnan, dernek bünyesinde sanat alanında birçok eğitimin verildiğini belirterek; Tiyatro oyunculuğu eğitimi, Kamera önü oyunculuğu eğitimi, Müzik eğitimi (Piyano, Gitar, Keman, Bağlama, Ney, Şan), Resim eğitimi (Yağlı boya, sulu boya, kara kalem), Dans Kursları (Bale, Modern Dans), Grafik Tasarım (Mimari ve masaüstü), Workshoplar (Tiyatro, Sinema) eğitimlerinin yanı sıra, derneğin çeşitli etkinlik ve organizasyonlara da ev sahipliği yaptığını ifade ediyor.



Derneğin aynı zamanda, Türkçe ve Fransızca dillerinde olamak üzere Türkiye’de yaşayan Fransızlarla, Fransa’da yaşayan Türkler arasında kültür köprüsünü oluşturmayı hedefleyen "Paris Kültür Sanat Dergisi" adında bir dergi hazırlığı bulunuyor. 



İki dilde hazırlanan derginin içeriğinde her iki ülkenin de sanat adamları ile röportajlar, iki ülkenin de festivalleri, vizyondaki filmleri, sahnedeki tiyatroları, sergileri, kitapları, müzik albümleri, konserleri, müzeleri, sanat tarihi ve okullarından oluşan geniş kapsamlı çalışmalar yer alıyor.



"Paris Kültür Sanat Derneği"nin ve derginin İstanbul temsilciliği ise, yönetmen ve yapımcı Sami Dündar tarafından yürütülüyor



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin