Türkiye'den 4 gazeteciye İsrail'de şok!

İsrail, Ben Gurion Havalimanı'nda 4'ü gazeteci 9 Türk vatandaşını sınır dışı etme ve 10 yıl boyunca ülkeye girişlerini yasaklama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den 4 gazeteciye İsrail'de şok!

Başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesi kararı alındı. İsrail makamlarının, sorguya alınan 4'ü gazeteci 9 Türk vatandaşı hakkında ayrıca 10 yıl boyunca ülkeye girişlerine yasaklama getirdiği belirtildi.



AA'nın ulaştığı İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınarak, "konuyu inceleyeceklerini" ifade etti.



Bu arada Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkililerinin de havalimanına ulaştığı kaydedildi.



Heyette, Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüsayin Günay ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan yer alıyor. 



Gözaltına alınanların tepkileri



Gözaltına alınanlardan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gece saat 1 uçağıyla Türkiye'ye geri gönderileceklerini ve 10 yıl süreyle ülkeye girişlerinin yasaklandığını belirtti.



Bir basın mensubu olarak İsrail'in bu tutumunu lanetlediğini ifade eden Öztürk, saat 14.45'ten bu yana havalimanında gözaltında olduklarını ifade etti.



Star Gazetesi yazarlarından Halime Kökçe de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, telefonlarının şifreleriyle birlikte alındığını ve tek tek sorgulandıklarını aktardı.



Kökçe, sorgulama esnasında kendilerine whatsapp yazışmaları ile rehber bilgilerinin sorulduğunu söyledi.



Öte yandan Ben Gurion Havalimanı'ndaki yetkililerin, gözaltına alınan gruba AK Parti'ye ilişkin olarak sorular yönelttiği ve Filistin yürüyüşlerini sorduğu öğrenildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin