Türkiye'deki 'gölge' Washington Post sayfalarına da düştü

Amerika'nın önemli gazetesi Washington Post, 1 Kasım seçimleriyle ilgili analizlere yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'deki 'gölge' Washington Post sayfalarına da düştü

Türkiye’de beş aylık bir aradan sonra seçmenlerin yine sandık başına gideceğine dikkat çekiliyor. Ülkede “nefesler bir kez daha tutuldu” diyen Washington Post, “Türkiye’nin seçimi, savaş ve bölünme gölgesinde yapılıyor” başlığı ile verdiği haber analizinde durumu Haziran ayıyla kıyaslarken, “Ancak bu defa,  iç savaş hayaleti ve Türk demokrasisinin geleceğine ilişkin kaygılar, ülkeyi gölgelerken bahisler daha yüksektir” sözlerini kullanıyor.  



Washington Post, İshaan Tharoor imzalı haberinde, anketlerin hiçbir partinin belirleyici bir çoğunluğu elde etmeyeceğini gösterdiğini belirtiyor. Türkiye’de “istikrarlı hükümet yokluğunun” ekonomik ve Türk Lirası üzerindeki olumsuz etkilerinin olduğuna işaret eden gazete, “çözüm süreci”nin çöktüğü, son aylardaki şiddetin de yüzlerce insanın ölümüne yol açtığını anlatıyor.



Ankara’da kanlı intihar saldırısının “sadece Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu gittikçe daha tehlikeli durumu değil, aynı zamanda ülkenin ne ölçüde bölündüğünü” de gözler önüne serdiğini düşünen WPost, güvenlik güçleri ile PKK arasındaki çatışmaların da seçim kampanyasını etkilediğini söylüyor.



WPost, HDP’yi “zayıflatma taktiği”ne dikkat çektiği haberinde, “Bu taktik, sonuç verdiği gibi görünmüyor. HDP’nin en az Haziran’da elde ettiği oyları sağlaması ve önceki yıllarda Erdoğan’ın AKP’sine büyük bir destek verildiği Kürt bölgelerinde ezmesi bekleniyor” diye yazıyor.



ABD’li gazete, haberine “Seçim öngörülen gibi giderse en olası sonuç, iki geleneksel rakip olan AKP ile CHP arasındaki umulmadık büyük koalisyon olabilir. Ancak koalisyon görüşmeleri, Erdoğan’ın onayına bağlı ve başarısız olursa sahne diğer bir seçim hazırlanmış olacak” görüşünü öne sürüyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin