Türkiye Yayıncılar Birliği 'Kırmızı Kedi Yayınları' saldırısını kınadı!

Kırmızı Kedi Yayınları'na yapılan saldırıya, Yayıncılar Birliği'nden kınama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Yayıncılar Birliği 'Kırmızı Kedi Yayınları' saldırısını kınadı!

Sabahattin Önkibar'ın "Devlet Bahçeli Ve MHP İçin Her Şey" kitabını basan Kırmızı Kedi Yayınevi'ne geçtiğimiz günlerde kar maskeli iki kişi tarafından saldırı düzenlenmişti. Camı kıran saldırganlar "Sabahattin Önkibar akıllı olsun" diye bağırarak olay yerinden kaçmıştı.

http://www.medyatava.com/haber/sabahattin-onkibarin-kitabini-basan-yayinevine-saldiri_142880



Türkiye Yayıncılar Birliği, olayın ardından bir kınama yazısı paylaştı. İşte o açıklama:



Kırmızı Kedi Yayınları’nın Kabataş’taki ofisine bugün maskeli iki kişi tarafından saldırı düzenlenmiştir. Saldırganlar yayınevinin camlarını kırarak içeri girmiş, çalışanlara piyasaya çıkmadan hakkında toplatma kararı verilen Sabahattin Önkibar’ın Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey isimli kitabıyla ilgili olarak yazara yönelik tehditlerde bulunmuşlardır.

Bir kitap hakkında, henüz içeriği bilinmiyorken, hakkında bilirkişi raporu olmadan, yalnızca bir siyasi lider üzerine yazıldığı bilgisi ve eleştirel fikirler içerdiği izlenimiyle alınan bu kararı hukuken açıklamak mümkün değildir. Kararın ardından çıkan haberlerle kamuoyunun dikkatinin kitaba çekilmesi ve ardından yaşanan bu saldırı, bu tür kararların olumsuz etkilerinin nasıl yayılabileceğine, yazarları ve yayıncıları hedef gösterme işlevi görebildiğine dair son örnektir ve oldukça endişe vericidir.

Saldırıyı kınıyor, Kırmızı Kedi Yayınları’na geçmiş olsun diyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin