Türkiye sineması 'Toronto Film Festivali'yle buluşuyor!

Festival yetkilisi, Türk filmlerini izlemek için Türkiye'ye geliyor

Google Haberlere Abone ol
Türkiye sineması 'Toronto Film Festivali'yle buluşuyor!

Dünyanın önemli sinema etkinliklerinden olan 'Toronto Film Festivali'nin program direktörü Kerri Craddock, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (Se-Yap) yürüttüğü 'Festivaller İstanbul’da 2015' projesi kapsamında 3- 7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’a geliyor.

 

Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği, Color-Ist’in katkıları ve Corinne Art & Boutique Hotel işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye başvuruda bulunan filmler, festival yetkilisi tarafından izlenecek ve bir ön eleme yapılacak.



Bu etkinlik kapsamında ayrıca filmlerini sunan yönetmen ve yapımcılar ile sektör temsilcileri, festival yetkisiyle bir araya gelme fırsatı bulacak. Başvuruda bulunan filmlerden herhangi bir festival başvuru ücreti alınmayacak. Toronto Film Festivali bu yıl 10 - 20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Sineması'nın önemli uluslararası festivallerde ve film marketlerindeki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen “Festivaller İstanbul'da” projesi kapsamında, geçtiğimiz sene Kaan Müjdeci’nin 'Sivas' filmi Venedik Film Festivali’ne, Emine Emel Balcı’nın 'Nefesim Kesilene Kadar' filmi ile Faruk Hacıhafızoğlu’nun 'Kar Korsanları' isimli filmleri Berlin Film Festivali’ne seçilmişti.



Festivaller İstanbul’da projesi dahilinde 2015 sonbaharında Berlin, Rotterdam ve Sundance Film Festivalleri program yetkilileri de ayrıca Türkiye’ye gelecekler.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin