Türkiye, internetten video izleyen ülkeler arasında birinci sırada!

Müzik platformları ile TV kanallarına online video ve müzik altyapısı sağlayan Medianova’nın 2014 yılı verilerine göre, 2 milyon saat müzik dinlenirken, izlenen video sayısı 3 milyarı aştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, internetten video izleyen ülkeler arasında birinci sırada!

Türkiye’nin önde gelen online müzik platformları ile TV kanallarına müzik ve video altyapı hizmeti sunan Medianova, 2014 yılı verilerini açıkladı. Yıl boyunca Medianova altyapısı ile internetten müzik dinlenen süre 120 milyon dakikayı yani 2 milyon saati buldu. 2013’te 3,3 milyar olan dinlenen parça sayısı ise 3,5 milyar adede ulaştı.



İnternet üzerinden en çok müzik dinlenen ilk 3 ay sırasıyla eylül, kasım ve ekim olurken, en az müzik dinlenen aylar ise temmuz, ağustos ve nisan olarak sıralandı. Online müzikte mobil cihazların üstünlüğü de dikkat çekti. Akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla dinleme oranı yüzde 94’e yaklaşırken, Web’in oranı yüzde 6’da kaldı.   



Türkiye ilk sırada



2014 yılında Medianova altyapısıyla izlenen videoların toplam büyüklüğünün 33 Petabayt’a ulaştığını belirten CEO Serkan Sevim, “Hem canlı yayınları hem de seç-izle videoları içeren bu veri, bir son kullanıcının 1 Terabayt kapasiteye sahip sabit disklerden 33 bin adet kullanarak saklayabileceği bir büyüklüğü ifade ediyor. 2014’te toplamda 3 milyarı aşkın video içeriğin internet kullanıcılarına ulaşmasını sağladık. Verilerimiz, ülkemizdeki kullanıcıların internetten video seyretmeyi gerçekten çok sevdiğini açıkça ortaya koyuyor. En çok video içeriği izlenen ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sırada bulunuyor. Türkiye’yi Almanya, Hollanda, Avusturya ve Azerbaycan takip ediyor” diye konuştu.



Serkan Sevim, Medianova’nın, 2011, 2012 ve 2013 yıllarının ardından 2014’te de Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği Deloitte Teknoloji Fast50 Programı’nda yer aldığını hatırlattı. Sevim ayrıca, tüm planlarının küresel bir şirket olma vizyonuna dayandığını söyledi.



Medianova verileri ile Türkiye’de 2014 yılında online müzik ve video



120 milyon dakika müzik dinlendi.

Dinlenen parça sayısı 3,5 milyarı buldu.

En çok müzik dinlenen aylar: Eylül, kasım, ekim.

En az müzik dinlenen aylar: Temmuz, ağustos, nisan.

Müzik platformları üzerinden izlenen kliplerin süresi 78 bin dakikayı buldu.

İzlenen videoların toplam büyüklüğü 33 Petabayt’a ulaştı.

Toplamda 3,1 milyar video izlendi.

En çok video izlenen ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sırada yer aldı.

Yıl boyunca izlenen toplam videonun yüzde 43,7’si, 2014’ün son 3 ayında izlendi.

En çok video izlenen ay yüzde 16 ile ekim, en az video izlenen ay ise yüzde 4,7 ile temmuz oldu.



Medianova hakkında:



2005 yılında kurulan Medianova, sahip olduğu geniş bilgi birikimi ve profesyonel ekibiyle küresel çapta “streaming” ve bulut bilişim çözümleri sunmaktadır. Medianova video ve audio streaming, Live TV encoding ve internet streaming alanında benzersiz ve geniş bir çözüm yelpazesine sahiptir. Günde 1,5 milyar işlem yapan platformları ile Türkiye’nin lider servis sağlayıcısı Medianova, e-öğrenmeye yönelik streaming hizmetleri de sunmakta olup, farklı sektörlerdeki kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş katma değerli çözümler geliştirmektedir. Medianova ABD ve Türkiye’de yürüttüğü faaliyetlerini hem B2B hem de B2C’yi kapsayan bir anlayış ve inovatif bakış açısıyla sürdürmektedir.



Medianova, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile de Türkiye’de internete yenilik ve değer katmaktadır. Bu kapsamda geliştirilen servislerden biri olan site hızlandırma platformu Aksela, web sitelerinin ve web uygulamalarının yüklenme hızını artırmaktadır. Aksela, siteleri ve uygulamaları farklı tarayıcı ve cihazlara göre optimize ederek, yüzde 43’e kadar daha hızlı yüklenmelerini sağlamaktadır. Bu artış, web sitelerinin SEO değerini artırarak, arama motorlarında daha üst sıralarda gösterilmelerine yardımcı olurken, organik trafiği de yüzde 37’ye kadar yükseltmektedir.



Medianova, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı’nda 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında dört kez üst üste yer alarak, ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden biri olma başarısını göstermiştir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin