TÜRKİYE İLE İLGİLİ HABERLER 16 DİLDE İZLENİYOR

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, BYEGM'nin her gün 16 dilde bütün dünyayı takip ettiğini, uluslararası 20 haber ajansı ile yabancı gazete, radyo, televizyon yayınları ile web sayfalarını izlediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
TÜRKİYE İLE İLGİLİ HABERLER 16 DİLDE İZLENİYOR

Türkiye'nin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça, Japonca, İspanyolca ve Çince gibi dillerle tanıtımının yapıldığını ifade eden Melek, bu sene Portekizce de yapılacağını söyledi. Portekizcenin, Portekiz’in yanı sıra Brezilya, Mozambik,  Ekvator Gınası, Angola ve Gine Bissau gibi  ülkeler dahil   dünyada  200 milyondan  fazla  insan  tarafından anadil olarak kullanıldığını bildiren Melek,  2006 yılında  Vietnam’da Vietnamcasının basıldığını,  bu şekilde Türkiye’nin  bütün dünyaya kendi anadilleri ile  kitap, cd ve web sayfası tanıtımının  yapılacağını haber verdi.  

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür V. Salih Melek, asrın en hızlı gelişen sektörünün medya, iletişim ve tanıtım alanları olduğunu kaydetti. Türkiye'de 2000’li yılların başında 30 ile 40 arasında yerleşik yabancı medya mensubunun olduğunu hatırlatan Melek, şu anda Türkiye’de faaliyette bulunan 265 yerleşik yabancı medya mensubunun her gün 400 civarındaki gazete, televizyon, radyo, haber ajansı ve internet sitelerine haber ve görüntü geçtiklerini söyledi. Melek,  bu sayıda yerleşik yabancı medya mensubunun bulunmasının, Türkiye’nin değişik alanlarda oynadığı rol ile ülkemizin stratejik öneminin ve medya mensupları için uygun çalışma şartlarının sağlanmasının göstergesi olduğunu söyledi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM),  Türk basınının her gün Türkçe yanı sıra, İngilizce, Rusça ve Almanca özetlerini hazırlayarak web sayfasına koyduğunu ve bu şekilde özellikle yabancıların günlük olarak Türk basınını takip etmelerini ve ülkemizi tanımalarına imkan sağladıklarını söyleyen Melek,  Fransızca ve Arapça basın özetleri çıkarmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini haber verdi.

Melek,  basın mensupları, araştırmacılar ve ilgililere kamuda en fazla okuyucusu olan Genel Müdürlüğün son derece aktif web sayfasından yararlanması önerisinde bulunarak, Genel Müdürlüğün web sayfasının geçtiğimiz ay yenilendiğine dikkat çekti.

MELEK: ÜLKEMİZLE İLGİLİ HABERLER 16 DİLDE İZLENİYOR

Melek, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün tanıtım ve medya üzerine çalışmalar yaptığını ve her gün 16 dilde bütün dünyayı takip ettiğini, uluslararası 20 haber ajansı ile yabancı gazete, radyo, televizyon yayınları ile web sayfalarını izlediklerini belirtti. Melek konuşmasına şöyle devam etti: "Dünyanın neresinde Türkiye’yi doğrudan veya dolaylı ilgilendiren bir haber ya da yayın varsa bulup takip ediyoruz. Yurt dışındaki haberleri ve yayınları ilgili makamlara ve kamuoyuna ulaştırıyoruz.’’ dedi 


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin