'Türkiye Eurovision'da yok ama benimle sahnede olacak'

Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek Türk asıllı Serhat Hacıpaşalıoğlu'ndan yarışma öncesi Türkiye açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye Eurovision'da yok ama benimle sahnede olacak'

Eurovision Şarkı Yarışması'nda San Marino'yu temsil edecek Türk asıllı Serhat Hacıpaşalıoğlu, ''Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışmasında resmi olarak yok ama benimle sahnede olacak.'' dedi.



Stockholm Globen Arena'da düzenlenecek yarışmada San Marino'yu 'I didn't know' şarkısıyla temsil edecek Hacıpaşalıoğlu, yarı final öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.Hacıpaşalıoğlu, ''61. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye resmi olarak yok ama benimle birlikte sahnede olacak'' şeklinde konuştu.



Eurovision Şarkı Yarışması'nda ilk kez bir Türk şarkıcının başka bir ülkeyi temsil edeceğini anlatan Hacıpaşalıoğlu, "Bu çok önemli bir sorumluluk. Her zaman altını çiziyorum bir bayrak bir ülkenin onurudur ve San Marino bu bayrağı bir Türk'e emanet ederek bize farklı bir onur yaşattı. Ben de son 10 gündür yaptığım çalışmalarda, bu sorumluluğun ağırlığını bilerek ona göre hareket ettim. Çok güzel bir şarkımız var. Çok beğenilen bir şarkı. Eminim ki farklı Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi kardeşlerimin oyları ile de başarıya ulaşacağız.'' ifadelerine yer verdi.



"İsveç basını ilk beşte gösterdi''



Dün jüri karşısına çıkarak ilk performanslarını sergilediklerini dile getiren Hacıpaşalıoğlu, "Özellikle dün akşam, jüri için yaptığım gösteri çok muhteşem geçti. Sahne performansı ile ilgili çok olumlu yorumlar aldık, bunlar bizi çok mutlu etti. Bütün ülkelerden gelen yorumlarda dün geceki kostümlü sahne gösterisinde en başarılı ülkeler arasında gösterildi. Bu gün İsveç gazetelerinde çıkan haberlerde San Marino ilk beşte gösterilmiş, bu da bizi son derece ümitlendirdi" dedi.



Bu akşam yapılacak yarı finalde 18 ülke yarışacak. Halk ve jüri oylamasında ilk 10’a giren ülke temsilcileri, cumartesi akşamı yapılacak büyük finale katılma hakkını kazanacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin