'TURKEY IN EUROPE' DERGİSİNİN AÇILIŞI AVAM KAMARASI'NDA YAPILDI

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destekleyen bir grup Türkiye dostu İngiliz tarafından çıkartılan "Turkey in Europe" adlı derginin açılış resepsiyonu Avam Kamarası'nda gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
'TURKEY IN EUROPE' DERGİSİNİN AÇILIŞI AVAM KAMARASI'NDA YAPILDI

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, Londra Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Atılay Ersan, Siyasi Müsteşarı Serra Kaleli, İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi David Logan, İngiltere'nin eski Kıbrıs özel Temsilcisi Sir David Hanney, Westminister eski Belediye Başkanı ve halen Belediye Meclisi üyesi Harvey Marshall, İngiliz parlamentosu ve Lordlar Kamarası'nın bazı üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Resepsiyonda konuşan editör Osman Streater, derginin adının amacını anlatmaya yeterli olduğunu belirterek, Türkiye'nin öneminin nihayet Avrupa'da geniş bir kesim tarafından anlaşılmaya başlandığını kaydetti.

Streater, bunun özellikle Avrupa tarafından iyi anlaşılmasının önem taşıdığını bildirdi.

Liberal Demokrat Parti 'gölge dışişleri bakanı' Edward Davey de davet sahiplerinden biri olarak çıktığı kürsüde, derginin amacına ulaşmasını ve Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefine hizmet etmesini diledi.

Derginin yayın hayatına başlamasının Türkiye'nin üyelik kampanyasında atılmış önemli bir adım olduğunu da belirten Davey, Türkiye'nin Avrupa için taşıdığı ekonomik, siyasi ve stratejik öneme dikkati çekti.

Türkiye'nin üyeliğinin dünyaya AB'nin bütün dinlere açık olduğu yolunda güçlü bir mesaj vereceğini de belirten Davey, bunun tarihi bir önem taşıdığını ifade etti.

Derginin ilk sayısında İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, Muhafazakar Partili 'gölge savunma bakanı' Liam Fox ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın Avrupa İşlerinden sorumlu Yardımcısı Caroline Flint'ın Türkiye'nin AB üyeliğine destek içeren makaleleri de yer aldı.


www.zaman.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin