Türk Telekom’da bankalar dönemi

Alacaklarını tahsil edemeyen bankalar, Türk Telekom’da ağırlıklı hisseye sahip olmak için harekete geçtiler.

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom’da bankalar dönemi

Türk Telekom’un yüzde 55’ine sahip Otaş’a kredi verip, yaklaşık 2 yıldır taksitlerini tahsil edemeyen bankalar alacakları karşılığı Türk Telekom’a ortak olmaya karar verdiler. Bir başka deyişle, Türk Telekom’da ağırlıklı hisseye sahip olmak için harekete geçtiler. Hükümet ile alacaklı bankalar anlaştığı ve yüzde 55 paya sahip Otaş’a karşı hukuki sürecin başlatılmasına karar verildiği öğrenildi.



Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar en büyük alacaklı üç bankanın hükümet adına Ulaştırma Bakanlığı ile anlaştığını ve sürecin hukukileştirilmesine karar verildiğini söyledi. Bankaların nihai amacının Otaş’ın iflasını isteyerek ya da anlaşarak sahibi olmak, bu yolla alacaklarını tahsil etmek olduğu görülüyor.

Bilgi veren bankacılar, ise sürecin daha çok başında olduklarını söyledi. Bir karar verilmiş olmasının önemli olduğunu kabul eden bankacılar, üç büyük bankanın yanında Otaş’a kredi vermiş çok sayıda banka olduğunu, bu bankalarla teker teker konunun konuşulmasına başlandığını söyledi. Bu sürecin sonunda Otaş’ın borcuna karşılık ya iflasının istenip varlıkları yeni şirkete devredilerek bankaların bu şirketin sahibi olacağı, ya da anlaşma olursa Otaş’ın sahibinin bu bankalar olacağı söylenebilir.



Bankaların verdikleri krediler karşılığında ellerinde rehin olarak Telekom hisseleri bulunuyor ama operasyonun rasyonel hale getirilip Telekom’a zarar verilmemesi için, kredi verilen şirket olan yüzde 55 paya sahip Otaş’a sahip olmak daha uygun yol olarak görüldü. Verilen bu karar doğrultusunda da adımlar geçen hafta atılmaya başladı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler türk telekom
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin