TÜRK SİNEMASI REKORA KOŞUYOR

Türk sineması 1 Eylül’de başlayacak yeni sezonda çok iddialı. 50’ye yakın yapım gösterim için sıra bekliyor...

Google Haberlere Abone ol
TÜRK SİNEMASI REKORA KOŞUYOR

Ekonomik krize rağmen bu sezon 50’ye yakın yerli film seyirciyle buluşacak. 1 Eylül’de başlayacak yeni sinema sezonunda çok sayıda Türk filmi gösterime girmek için sıra bekliyor.
Bu filmlerin büyük kısmının çekimleri tamamlandı, bir kısmının çekimleri de devam ediyor. Önümüzdeki sezonun iddialı filmleri arasında Cem Yılmaz’ın Kemerburgaz’da çekimlerini sürdürdüğü “Yahşi Batı”, Şahan Gökbakar’ın senaryosunu tamamlamaya hazırlandığı ve ekim ayında çekimlerine başlayıp şubat ayına yetiştireceği “Recep İvedik 3”, Ata Demirer’in Çanakkale’de çektiği “Eyvah Eyvah”, Uğur Yücel’in “Ejder Kapanı” projesi yer alıyor. 

Vaviyen’in tarihi belli değil
Şimdiden vizyon tarihleri belli olan filmlerin yanı sıra henüz gösterim tarihi kesinleşmeyen diğer filmler arasında ise Engin Günaydın’ın “Vaviyen”, İlksen Başarır’ın “Kutu”, Yeşim Sezgin’in “Süpür”, Ahmet Boyacıoğlu’nun “Siyah - Beyaz”, Cengiz Asiltürk’ün “Ölü Yaprak Vuruşu”, Sermiyan Midyat’ın “Aylavyu”, Boğaçhan Dündar’ın “Gelecekten Bir Gün”, Barış Bıçakçı’nın “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, Ülkü Erakalın’ın “Çığlık Çığlığa Sevda” gibi yapımları bulunuyor.


TÜRK SİNEMASI REKORA KOŞUYOR
Kurtlar Vadisi Gladio



TÜRK SİNEMASI REKORA KOŞUYOR - Resim : 2


Sizi Seviyorum


TÜRK SİNEMASI REKORA KOŞUYOR - Resim : 3




www.milliyet.com.tr
 
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin