Türk-Rus ortak dizileri geliyor!

2019 karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk-Rus ortak dizileri geliyor!

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri güçlendirmek için atılan adımlara bir yenisi eklendi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Rus mevkidaşı, iki ülkenin ortaklaşa film ve dizi yapması için mutabakata vardı.



AA’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladıkları anlaşmayla 2019 karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı ilan edildi.



Çehov’un ‘Aksırık’ı senaryolaştırılıyor



Bu kapsamda Türkiye’nin son dönemde yıldızı parlayan dizi sektörünün de Rusya’yla ortak çalışmalar yapacağını belirten Avcı, bakanlık olarak Rusya ile ortaklaşa yapılacak dizi ve sinema filmi projelerine destek vereceklerini kaydetti.



Avcı şunları söyledi: “Türk hikayelerinin Rusya’da, Rus hikayelerinin de Türkiye’de senaryolaştırılarak dizi yahut sinema filmine dönüştürülmesini son derece önemsiyoruz. Biz şimdiden çalışmalara başladık. Ünlü Rus edebiyatçı Anton Çehov’un ‘Aksırık’ adlı hikayesi senaryolaştırılıyor. Senaryonun yazım aşamasının Türkiye’de duayen biri isim olan Safa Önal tarafından üstlenilmiş olmasını ayrıca önemsiyorum.”



Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski de Türk dizilerinin ülkelerinde yoğun ilgi gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “İki ülkenin hem bağımsız hem de ortak projeler geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. İçerisinde Türk ve Rus oyuncuların oynayacağı, ortak hazırlanmış senaryolar, ortak projeler iki ülkedeki seyirci potansiyelini artıracaktır. Türk dizileri Rus halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. İnsanlar Türk dizilerini severek izliyor.”



Türk-Rus ortak dizileri geliyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin