TURGAY CİNER KONUŞTU: AYDIN DOĞAN İLE TEKE TEK TARTIŞMAYA HAZIRIM

Yavuz Semerci'nin köşesinde Turgay Ciner, yurtdışında olduğu için tartışmalardan uzak olduğunu, Sabah Yayın Yönetmeni Ergun Babahan'ın kendisini arayıp durumu anlattığını ve Aydın Doğan ile teke tek tartışmaya hazır olduğunu söylüyor. Ancak Ciner...

Google Haberlere Abone ol
TURGAY CİNER KONUŞTU: AYDIN DOĞAN İLE TEKE TEK TARTIŞMAYA HAZIRIM

İŞTE YAVUZ SEMERCİ'NİN KÖŞESİNDE AKTARDIĞI KONUŞMA


Ciner: Doğan ile teke tek tartışmaya hazırım

TURGAY CİNER KONUŞTU: AYDIN DOĞAN İLE TEKE TEK TARTIŞMAYA HAZIRIMBasın patronları arasındaki teklifleşmeye, Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner dün beni arayarak son noktayı koydu. Aydın Doğan'ın televizyon karşsında tartışma teklifini kabul ettiğini açıklayan Turgay Ciner şunları söyledi:
"Bildiğin gibi, son üç gündür süren tartışmalardan yurtdışında olduğum için haberim yoktu. Dün SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan bana ulaştı ve tekliften haberdar etti. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben Aydın Doğan ile her platformda teke tek tartışmaya hazırım. Benim medyada bulunmadığım, sorumlusu olmadığım geçmiş dönemi istediği kişiyle tartışabilir. Ama Sabah'ın yayıncısı olduğum 2.5 yılı, medyanın bugününü ve geleceğini konuşmak istiyorsa, ben bu konuları Aydın Bey'le istediği platformda teke tek konuşmaya hazırım. Şu anda SABAH ve atv'yi yayımlayan grup olarak görüyorum ki, bu konuda birçok spekülasyon yapıldı. Bu konuları da Aydın Bey ile karşlıklı tartışmaya hazırım.
Bugün Türkiye'de iki büyük medya grubu var. Biri Doğan Grubu, diğeri Ciner Grubu. İki büyük medya grubunun başndaki kişiler olarak Türk medyasının durumunu, gazetecilik mesleğini, mesleğin geleceğini, sektörün 2.5 yıl öncesini ve şimdiki durumunu tartışalım.
Medya patronları ile hükümet ilişkilerini, medya patronları ile diğer işadamları arasındaki ilişkileri de konuşalım. Aydın Bey ile istediği zaman, Kanal D'de yayımlanan Fatih Altaylı'nın hazırladığı 'Teke Tek' programı da dahil, istediği her platformda tartışmaya hazırım. Bu şekilde bir oturuma ben her zaman varım."
Bu açıklamanın ardından ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Artık iki patron aralarında yer ve zamanı belirlerler diye umuyorum. Hazır bu konu devam ediyorken, Fatih Altaylı'ya da hatırlatmak isterim:
"Madem dün Aydın Bey'le görüştün, kendisine 'Neden beni yanılttınız Aydın Bey?' diye niçin sormadığını merak ediyorum. Biliyorsun, Aydın Doğan 1 yıl evvel ne bugün ne yarın Karamehmet'in hiçbir şirketine talip olmayacağını sana açıklamıştı. Bugün ise bu sözünü unutarak, Karamehmet'e ait Digiturk ve Superonline'a talip olduğunu resmen kamuoyuna duyurdu."
Eğer patronum beni böyle yanıltsaydı, en azından okuyucularımdan "bu patronlara güven olmuyor" diye özür dilerdim...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin