Türban yazısı tepki çeken Meral Tamer: 'Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabildim'

Milliyet yazarı Meral Tamer aldığı tepkileri yazdı...

Google Haberlere Abone ol
Türban yazısı tepki çeken Meral Tamer: 'Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabildim'

Milliyet gazetesi yazarı Meral Tamer'in geçen gün türbanla ilgili kaleme aldığı yazısı sosyal medyada tepki çekmiş ve Milliyet'in internet sitesinden kaldırılmıştı.



Tamer, bugünkü köşe yazısında tepki çeken yazısıyla ilgili aldığı tepkileri anlattı.



Geçen sene de kadınların şort giymesiyle ilgili yazısıyla eleştirilen Tamer, bunu da hatırlatarak, geçen sene kendisini eleştirenlerin bu sefer savunduğunu ifade etti.



Tamer şunları yazdı:



Geçen yıl yine bu sıralar kadınların çok mini-mini şortlarla ölü evine taziyeye, hastaneye, çarşı-pazara gitmelerini eleştiren bir yazı yazdığımda sosyal medyada linç edilmiştim. Artık modernler mi dersiniz, laikçiler mi, Kemalistler mi, ulusalcılar mı... Daha doğrusu hepsi birden bana, “dünyada top 10”e sokacak derecede hücum etmişlerdi... ‘#direnşort’çulara selam olsun!

Önceki gün ise 9-10 yaşlarındaki kız çocuklarının okulda örtünmelerinin yolunu açan yönetmeliği eleştiren bir yazı yazdım diye bu kez sosyal medyada tam ters taraftan, Cumhuriyet Türkiyesi’ne karşı çıkanlar ve muhafazakâr mahfillerce topa tutuldum. Kaderin cilvesine bakın ki bu kez beni savunanlar, geçen yıl yerden yere vuran ‘#direnşort’çular oldu. Oysa ki geçen yıl muhafazakâr kesimden en ufuk bir destek görememiştim.

Hani ne İsa’ya, ne Musa’ya yaranabildi derler ya... Aslında benimki tam da o misal! Bakalım gelecek yıl kısmetimize ne çıkacak:))



Meral Tamer'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin