Tuncay Özkan tahliye edildi!

Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan için tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Tuncay Özkan tahliye edildi!

21. Ağır Ceza mahkemesi Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi.



Mahkeme, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için yurtdışı yasağı koydu. Sedat Peker'e herhangi bir adli kontrol kararı verilmedi.



Mahkemenin Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'a tahliye gerekçesi: 



"Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabileciği, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar bulunması nedeniyle söz konusu durumun adalet duygularını incitebilecek olması."



ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE AVUKATLARDAN AÇIKLAMA



Çağlayan Adliyesi'nde sanık avukatları açıklama yaptı. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıkları Hasan Iğsız ve Alaattin Sevim'in avukatı Murat Ergün ile Mehmet Ali Çelebi, Mustafa Dönmez, Merdan Yanardağ'ın avukatı Serkan Günel, şunları söyledi:



Arkadaşlar biliyorsunuz gündem Ergenekon tutuklulukları üzerine. Başından beri savunma o yargılamada sanıkların mağdur olduğunu söylüyordu. İş farklı bir mecrada ilerliyor. Biliyorsunuz gerekçeli kararını yazmadı. Bu kararın yazılmamasını AYM bir mağduriyet olarak gördü ve Başbuğ’un hak ihlaline uğradığını tespit etti.



Haberin devamını okumak için tıklayınız....


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin