TUNCAY ÖZKAN: HALA AKILLANMADIM

İkinci Ergenekon davasından tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, davanın bugün görülen 26. duruşmasında savunmasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TUNCAY ÖZKAN: HALA AKILLANMADIM

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteci-yazar Tuncay Özkan, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 41 sanık katıldı.

Tutuklu yargılanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dönmez, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Keskin ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi.


Duruşmada, tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Hüseyin Nazlıkul, Adnan Bulut, Hüseyin Vural Vural ve İlyas Çınar da hazır bulundu.


Duruşmada söz alan sanık Tuncay Özkan'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, dünkü oturumda savcının duruşmaya gözlemci olarak katılan CHP milletvekillerinden Şahin Mengü'nün bir sanıkla olan avukatlık ilişkisi nedeniyle milletvekilliğinin düşmesi için duruşma tutanaklarının TBMM'ye gönderilmesini istediğini hatırlattı.


Ergenekon iddianamesinde Şahin Mengü ile Tuncay Özkan arasında geçen konuşmalara yer verildiğini ifade eden Çörtoğlu, ''Savcı, vekillikle ilgili olan bilgi ve birikimini altına imza attığı iddianamede de kullansaydı'' dedi.


Duruşmada daha sonra, Tuncay Özkan sorgu ve savunmasını yapması için salondaki kürsüye geldi.


Özkan, savunmasına geçmeden önce neyle suçlandığı konusunda hala bilgisi olmadığını belirterek, ''Savunma yapma isteğim sonsuzdur. Tarihi sorgulama, yüzyılın büyük sorgusunda bu iddianame sakattır ve siz kabul ettiğiniz için de bu sorunları yaşıyoruz. Bana soracağınız her soruya yanıt vereceğim. Bildiğim her şeyi açıklayacağım. Bunu savunma olarak da kabul edersiniz. Dün yaşananlardan sonra da hala akıllanmadım sayın başkanım'' diye konuştu.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin