Tuluhan Tekelioğlu'ndan bir cesaret kitabı: 'Yapabilirsin'

Kendi hayatının iplerini eline almış; cesur, güçlü ve üretken dokuz kadının hikâyeleri Tuluhan Tekelioğlu’nun Yapabilirsin adlı yeni kitabında bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tuluhan Tekelioğlu'ndan bir cesaret kitabı: 'Yapabilirsin'

Karakarga Yayınları’ndan çıkan kitapta kendisine dayatılanı değil, kendi seçtiği hayatı yaşayan ve geleneksel rollerden sıyrılmış kadınların ilham veren başarı hikâyeleri yer alıyor.





Belgeselde yer alan kadınlar ve öyküleri kısaca şöyle:



-2016 Paralimpik Olimpiyatları’nda dünya rekoru kırarak halter şampiyonu olan Nazmiye Muslu Murat,



-Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu kuran ve kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün bebek” filmini yazıp yöneten Ümmiye Koçak,



-Hemşirelik okurken İstanbul Hukuk Fakültesi’ni kazanan ve bugün Türkiye’nin en çok tanınan avukatları arasında yer alan Altın Mimir,



-Ev hanımıyken girişimciliğe başlayan ve kaz yemeğini turizme kazandıran Nuran Özyılmaz,



-Ailesinin itirazlarına rağmen Türkiye’nin ilk kadın F16 pilotu olan Berna Şen Özmen,



-2010 yılında “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nu kuran Gülsüm Kav,



Tuluhan Tekelioğlu'ndan bir cesaret kitabı: 'Yapabilirsin'



-Adıyaman Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olan ve engelli öğrencilerin de içinde bulunduğu 400 kişilik bir orkestra kuran Ece Apaydın,



-Zeytin toplayarak geçimini sağlayan ve köy evlerinin dış cephelerine graffiti yapan Nuran Erden,



-Türkiye’de üretimi olmayan propolisi kendi temin eden ve Türkiye’nin ilk yerli propolisini bir dünya markası haline getirmek için SBS Bilimsel BioÇözümler’i kuran Aslı Elif Tanuğur.



Tuluhan Tekelioğlu'ndan bir cesaret kitabı: 'Yapabilirsin' - Resim : 2



Arka kapaktan:



Gazeteci, belgesel yapımcısı ve yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu, cesaretin bulaşıcı olduğunu vurgulayan güçlü bir umut kitabıyla karşımızda. Yapabilirsin, kaderin değiştirilebilir olduğuna inanan, dayatılan her şeyden ve korkulardan özgürleşmiş, kendiyle ve dünyayla barışık dokuz kadının hikâyesi.



Tekelioğlu’nun aynı adlı belgesel filmi, 20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde gösterilmiş ve oldukça beğeni kazanmıştı.



KaraKarga Yayınları’ndan çıkan kitap, geleneksel rollerden sıyrılan kadının kendisine dayatılanı değil, kendi seçtiği hayatı yaşadığında değişimin kendisi olduğunu vurguluyor; “Yeter ki içindeki gücü fark et. Bu gücü fark ettiğinde enginlere sığmıyor, taşıyorsun” diyor.



Yapabilirsin, iyimserlik, tutku ve cesaret aşılayan bir kitap.



Tuluhan Tekelioğlu’ndan Bir Cesaret Kitabı



"Bu kitapta, “hayallerinden yapılmış bir hayatı” yaşayan kadınları bulacaksınız. Onların cesaretle yoğurulmuş hayatlarından, zihninize akacak motivasyon mineralleri size iyi gelecek. Kitabın yazarı da hayatın zorluklarını azim, zeka ve estetikle aşan bir kadın. Okudukça göreceksiniz ki, hak edilmiş bir başarının cinsiyeti yoktur!"



Mümin Sekman (Yazar)



 



"Bazı filmlerin, bazı kitapların bizi değiştirdiğini biliriz. Karşımıza ilk önce belgesel olarak çıkan Yapabilirsin, işte böyleydi. Film bittiğinde 42 dakika önceki kişi olmadığımı hissetmiştim. Kadınların cesaret dolu enerjisini aktardığı değişim duygusu öyle güçlüydü ki, “Bunu mutlaka bizim oğlanlar da izlemeli” dedim içimden. Ve zaman yitirmeden ikinci kez, bir de oğullarımla izledim. Kitabı okuduktan sonra, aynı duyguyu daha yoğun yaşıyorsunuz. Yapabilirsin, değişim isteğini tetikliyor..."



Çiğdem Toker (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin