'Tsinandali Festival' genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor!

Tsinandali Festival Pan-Caucasian Youth Orchestra genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Tsinandali Festival' genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor!

Gürcistan'ın kültürel bölgesi Kakheti’de, 8 Eylül 2019'da başlayacak ve her yıl düzenlenerek gelenekselleşecek klasik müzik festivali Tsinandali Festival ve bu festival için özel olarak oluşturulacak yerleşik konser topluluğu Pan-Caucasian Youth Orchestra (Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası) genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor.



Türkiye, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Ukrayna'da yapılacak seçmeler sonucunda seçilecek, konservatuarlı 18-28 yaş arası genç müzisyenleri bünyesine dahil edecek.



Pan-Caucasian Youth Orchestra ((Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası), Türkiye seçmeleri ANKARA: 21 Ocak 2019 Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, 22 Ocak 2019 Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda ve İSTANBUL: 24 Ocak 2019 Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı, 25 ocak 2019 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında gerçekleşecek.



Fazıl Say’ın da yer alacağı güçlü bir programa sahip olan Tsinandali Festival, Gürcistan Hükümeti ve Silk Road Group ortak projesi olarak hayata geçirilecek. Tsinandali Festival’i gerçekleştiren isimler arasında; festival direktörü David Sakvarelidze, kurucular Avi Shoshani, Martin Engström, George Ramishvili ve festivalin müzik direktörü olarak da dünyaca ünlü şef Gianandrea Noseda yer alıyor.



Seçilen genç müzisyenler, orkestranın parçası olmalarının yanı sıra; efsane şefler Gianandrea Noseda, Jukka-Pekka Saraste, Omer Weir Wellber, Lahav Shani ve ünlü müzisyenler Ying Fang, Ketavan Kemoklidze, Lahav Shani, Fenis Kozhukhin, Yuja Wang, Misha Maisky gibi isimlerle birlikte çalışma imkanı bulacak.



Ağustos ve Eylül (2019) aylarında, orkestra çalışmaları toplam 6 hafta sürecek. İlk üç haftada, dünyanın önde gelen isimleri ile provalar yapılacak. Takip eden üç hafta içinde Tsinandali Festivali'nin provaları ve orkestranın 5 konseri gerçekleşecek. Başvuru, katılım ve tüm masraflar (seyahat, konaklama, yemek dahil)  Tsinandali Festivali tarafından ödenecek.



Orkestra'nın program takvimi;



16 Ağustos Tsinandali'ye varış // 17 Ağustos - 7 Eylül prova dönemi // 8 - 22 Eylül - Gianandrea Noseda, Jukka-Pekka Saraste, Ömer Meir Wellber, Lahav Shani ile beş  festival konseri.



Tsinandali Festival hakkında



İlki 8 eylül tarihinde gerçekleşecek Gürcistan'ın kar amacı gütmeyen vakfı konumundaki festivalin misyonlarından biri, Kafkas bölgesindeki müzik dilini, Avrupa ve Asya'nın kavşak noktası haline getirmek. Festival, dünyanın dört bir yanından en iyi sanatçıları, bestecileri, müzisyenleri ve sanatçıları Tsinandali'ye çekmeyi hedefliyor. Festival, genç müzisyenlere, müzik dünyasını keşfetmeleri ve bugünkü klasik müzik dünyasındaki en parlak isimlerden bazılarının yönettiği usta sınıfları aracılığıyla müzik eğitimlerini ilerletmeleri için fırsatlar yaratmak üzere tasarlandı.



Şehre yayılacak festivalin ana konser mekanı; daha önce Paris'teki yeni Filarmoni ve St.Petersburg'daki Mariinsky Tiyatrosu’nun yeni sahnesi gibi mimari özelliğiyle öne çıkan yapılarla tanınan ünlü Fransız mimar Xavier Fabre tarafından tasarlanan 1200 kişilik Amfi tiyatro olacak.



Aynı zamanda; Chamber Konser Salonu, 1812 yılında inşa edilen Prens Alexander Chavchavadze Müzesi ve Alexander Chavchavadze tarafından Avrupa’dan davet edilen peyzaj mimarları tarafından düzenlenen nadir bitkilere ev sahipliği yapan park dahil olmak üzere birden fazla mekanda konserler gerçekleşecek.



Pan-Caucasian Youth Orchestra Hakkında:



Tsinandali Festival’in daimi orkestralarından biri olması hedeflenerek kurulan topluluğun sanatsal yönetiminde, Claudio Vandelli yer alıyor.



Gürcistan ve Kafkasya bölgesinden birinde doğmuş, 18 - 28 yaş aralığındaki müzisyenleri hedefleyen orkestraya seçmelerin sonunda 5 haftalık yoğun bir eğitim verilecek.



Pan-Caucasian Youth Orchestra (Kafkas Gençlik Orkestrası) Türkiye, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Ukrayna'da yapılacak seçmeler sonucunda seçilen genç müzisyenlerden oluşacak lider bir eğitim orkestrası olması hedefleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin