TRT'ye 'Demirtaş'ın sesini kesiyor' şikayeti!

RTÜK'ün HDP'i üyesi TRT'yi şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
TRT'ye 'Demirtaş'ın sesini kesiyor' şikayeti!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) HDP kontenjanından seçilen üyesi Ersin Öngel, TRT’nin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili haberleri, sesini kullanmadan, saniyelerle ölçülen sürelerde verdiğini söyledi.



Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre; 7 haziran seçimleri sonrasında TRT Haber’in 'Selahattin Demirtaş' haberlerini rapor haline getiren Öngel, "Özellikle TRT Haber kanalının, 6 milyonu aşkın oy alan ve Parlamento’da 80 milletvekiline sahip olan HDP’nin açıklama ve etkinlikleriyle ilgili haberlerde ciddi kısıtlamalara gidildiği gözleniyor" dedi. Demirtaş’ın konuşmalarıyla ilgili kısıtlamaların iki noktada yoğunlaştığını belirten Öngel, şunları söyledi:



"Birincisi; özellikle AKP’ye, hükümete, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştiri ve çağrıları içeren konuşmalar haber değerinde görülmeyerek, bültenlere yansıtılmıyor. İkincisi de haberleştirilen konuşmaların kendi sesinden verilmeyerek, baştan sona spikerin anlatımıyla aktarılarak geçiştirilmesi. Demirtaş sesinin fona yansıtılmaması için özen gösteren TRT Haber kanalı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP sözcülerinin açıklamalarıyla ilgili haberlerde mutlaka liderlerin kendi sesine yer veriyor, hatta çoğunu canlı yayınlıyor"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin