TRT'nin Bir Yastıkta Kocayalım programının sunucusu için flaş iddia!

TRT1'de yayınlanan Bir Yastıkta Kocayalım programının sunucusunun fizik mezunu olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin Bir Yastıkta Kocayalım programının sunucusu için flaş iddia!

Yayınlanan tanıtımıyla tepki çeken Bir Yastıkta Kocayalım programı ile ilgili yeni bir tartışma konusu ortaya atıldı. Sorunlu evlilikleri kurtarma temalı psikoloji programının sunucusu Zafer Akıncı'ın fizik bölümünden mezun olduğu iddia edildi.



BirGün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, TRT'de 'psikoloji' programları yaptırılan Zafer Akıncı'nın, psikoloji eğitimi değil, fizik eğitimi aldığı ortaya çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik bölümü mezunu Akıncı için, TRT'nin internet sitesindeki duyuruda, 'Doktor' bile denildiği görülüyor. Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, “Bu durum tamamen etik dışı, çünkü Akıncı, bir belgeye sahip değil.” dedi.



'Yaptığı şey insanların hayatını etkileyebilir'



BirGün’e konuşan Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, ‘melek danışmanlığı’ yaptığını iddia eden Beki İkala Erikli’nin, psikolojik problemleri olan bir danışanı tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, “Zafer Akıncı’nın yanlış bilgilendirmeleri sonucunda, evde ve toplumsal hayatta problemler yaşanabilir, bu da en tehlikeli durumdur. Zafer Bey, bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bunun doğru ya da yanlış olduğunu değerlendirebilecek bilgi sahibi değil. Yaptığı şey insanların hayatını etkileyebilir. Melek danışmanlığı yapan kişinin öldürülmesi bunun örneğidir” diye konuştu.



'Belgeye sahip değil'



Psikolog Dr. Uğurlu, Akıncı’nın çok uzun zamandır bu işi yaptığının altını çizerek, “Televizyonlara da ilk kez çıkmıyor. Psikologlar Derneği’nin bir meslek odası gibi yetkisi olmadığı için, bu tip durumlara müdahale edilemiyor. Ama Zafer Bey’in doktor olup olmadığı tartışmasından önce, yapılan çift terapisini ekranlara çıkarmak, etik mi değil mi sorusundan başlamak gerekiyor. Zafer Bey’in, bu konulara ilgisi olabilir, seviyor da olabilir hatta televizyonlarda bunu anlatabilecek becerisi de olabilir. Fakat bu durum tamamen etik dışı, çünkü Akıncı yetkinliğini ispat edebilecek bir belgeye sahip değil” ifadelerini kullandı.



'Mesleğimize zarar veriyor'



Psikolog Dr. Ozanser Uğurlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Psikolojideki alt dallar bellidir ve bunlarda uzman olabilmek için yüksek lisans ve doktora yapmak gerekir. Zafer Bey, bunların her birinde yüksek lisans ve doktora yapmış mı? Hayır, yapmamış. O yüzden kendi kendine unvan vererek bir şeyler yapıyor ama yaptığı şey insanlara zarar verebilir. Televizyonlarda bilgisi olmayan birçok insan konuşuyor fakat bu durum insan psikolojisiyle ilgili. Zafer Bey sadece doktor unvanı kullanıyor ama ne doktoru? Bu konuda daha hassas olunmalı. Zafer Bey’in orada yaptıkları yorumları ve yapılanları da doğru bulmuyorum. Bu bizim mesleğimize zarar veriyor.”



BirGün Gazetesi'nin haberini BURADAN okuyabilirsiniz.



Zafer Akıncı'dan iddialara yanıt



Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, hakkında çıkan haberlere ilişkin yasal süreç başlattığını belirterek, şunları kaydetti:



"Lisansımın fizik olduğu, yayınlanan kitaplarımda yer alan öz geçmişimde ve resmi internet sitemde kendi beyanımdır. Bu eğitim üzerine, psikoloji alanında İstanbul Ticaret Üniversitesinden yüksek lisansım bulunmaktadır. Ayrıca yurt dışından, YÖK onaylı, iki farklı üniversiteden psikoloji alanında doktora diplomam vardır. Bu eğitimlerin yanında, Türkiye'de birçok farklı üniversiteden onaylı Aile Danışmanlığı, Öğrenci Danışmanlığı, Oyun Terapisi eğitimlerim mevcuttur. Aksini iddia eden şahıslara karşı yasal süreç başlatılmıştır. İlgili kişi ve kurumlara bildirir, saygılarımı sunarım."



TRT'nin Bir Yastıkta Kocayalım programının sunucusu için flaş iddia!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin