TRT'nin o haberi tepki topladı!

Erzurum’da HDP minibüsüne yapılan saldırıyı ‘Terör örgütü propagandasına sert tepki’ başlığıyla haberleştiren TRT, sosyal medyada eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin o haberi tepki topladı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Erzurum’da İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting öncesinde bir grup, katılımcılara saldırmış, bir HDP minibüsü ise ateşe verilmişti. Saldırı sırasında aracın içinde olan minibüs şoförü de yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.



Yaşanan saldırı olayını, Anadolu Ajansı ve devlet kanalı TRT,  ‘gerginlik‘ olarak ‘gördü’ 



TRT Haber’in ‘Terör örgütü propagandasına sert tepki‘ başlığını attığı AA imzalı haberde, “Panelvandaki iki kişi, Sanayi Kavşağı’nda terör örgütü lehine slogan atarak, bölücü terör örgütünün sözde bayrağıyla HDP bayrağı açtı” denildi.



Sosyal medyada TRT'nin haberi sert bir dille kullanıcılar tarafından eleştirildi. İşte o eleştiri mesajlarından bazıları;



Halil Bilici: Devletin kanalı TRT, yasal parti HDP'nin aracının yakılıp şoförünün öldürülmesini "teröre sert tepki" diye veriyor.



İdris Gürsoy: "TRT Haber bir insanın yakılmasını 'terör örgütü propagandasına sert tepki' diye vermiş! Aklını ve vicdanını yitirmiş bunlar!"



Evin Şafak: "TRT'ye verdiğim vergileri siyasi partilere kanunsuz şekilde verenlere ahiret DAR, param HARAM OLSUN...."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin