TRT'nin Bosna'da çekilen iddialı dizisi Aliya'da önemli değişiklik!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde duyurduğu mini dizi "Aliya"nın 6. ve son bölümünün çekimlerine başlandı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin Bosna'da çekilen iddialı dizisi Aliya'da önemli değişiklik!



Bağımsız Bosna Hersek'in Kurucusu Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan dizinin ekibinde önemli bir değişiklik yaşandı. Sancak Medya imzalı Aliya'nın ilk bölümlerini çeken ödüllü ünlü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç, görevini Ömer Gökhan Erkut'a devretti. "Kurtlar Vadisi Pusu" ve "Behzat Ç."de yardımcı yönetmenlik yapan Ömer Gökhan Erkut, "Kara Duvak" ve "Filinta" gibi diziler ile "Pinhan" filminin de yönetmen koltuğuna oturmuştu. 



Önümüzdeki ay yayınlanması planlanan dizide Aliya İzzetbegoviç'i Yurdaer Okur canlandırıyor. Okur'un gençliğine ise Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencisi Burak Poyraz hayat veriyor. Bosna'nın milli kahramanının yaşadıkları çerçevesinde ülkenin tarihi ve gelecek planlarının da anlatıldığı diziyi Ahmet Tezcan yazıyor. "Aliya" dizisinde şu anki Bosna Hersek Cumhurbaşkanı olan İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç'i Berke Üzrek, onun eşini ise Fatoş Kabasakal canlandırıyor. 



 



BİRSEN ALTUNTAŞ



birsenaltuntas76@gmail.com


Etiketler aliya trt dizi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin