TRT'nin Aliya dizisinde Bosna kasabı Radovan Karadziç'i hangi oyuncu canlandırıyor?

Aliya İzzetbegoviç'in gerçek yaşam öyküsünü ekrana taşıyan TRT 1'nin Aliya dizisinin çekimleri Bosna'da sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin Aliya dizisinde Bosna kasabı Radovan Karadziç'i hangi oyuncu canlandırıyor?

Bağımsız Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in gerçek yaşam öyküsünü ekrana taşıyan TRT 1'nin Aliya dizisinin çekimleri Bosna'da devam ediyor.



90 dakikadan oluşan 6 bölümlük dizi, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Aliya İzzetbegoviç'i Yurdaer Okur'un, eşi Halide Hanım'ı Görkem Yertan'ın, aynı zamanda şu anki Bosna Hersek Cumhurbaşkanı olan oğlu Bakir İzzetbegoviç'i Berke Üzrek'in, kızı Sabina İzzetbegoviç'i Dilşat Çelebi'nin oynadığı dizide Bosna'nın Milli kahramanının diğer kızı Leyla İzzetbegoviç'i ise Duygu Yürükçe canlandırıyor.



Dizinin kimin oynayacağı merak konusu olan Bosna Kasabı olarak tanınan Sırp Cumhuriyeti'nin Devlet Eski Başkanı Radovan Karadziç rolüne ise Mehmet Çepiç hayat veriyor. Ayrıca Aliya'da Erdal Bilingen İzzetbegoviç'in babası Mustafa'yı, Bilal Bulut Aliya'nın hapishane arkadaşı Keço'yu, Barış Çon Aliya'nın eniştesini oynuyor. Sancak Medya imzalı diziyi, ödüllü ünlü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç çekiyor, Ahmet Tezcan ise kaleme alıyor. 



BİRSEN ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


 


Etiketler trt
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin