TRT'DEN 17 AĞUSTOS DEPREMİ İÇİN ÖZEL YAYIN

TRT, Marmara depreminin 10. yılı için özel bir yayın yapacak. İki buçuk saat sürecek canlı yayında depremi yaşayanların tanıklıkları ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
TRT'DEN 17 AĞUSTOS DEPREMİ İÇİN ÖZEL YAYIN

TRT Haber Dairesi'ne bağlı ekipler, Kocaeli'nde kurulan özel platodan 10 yıl önce depremin olduğu saatte yayında olacak. Saat:01.00'de başlayacak canlı yayın saat 03.30'a kadar sürecek. TRT'nin deprem özel yayını 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece TRT 1 ekranından canlı olarak yayınlanacak.


Canlı tanıklıkların da yer alacağı yayında, depremde enkaz altında kalan, 3 ay sonra kendine gelebilen ve 10 yıl sonra ilk kez gün yüzü gören bir depremze ile 4 yıl boyunca oğlunun mezarını arayan bir annenin yaşadıkları da ekrana gelecek.
   
Kendisi de bir depremzede olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, Kocaeli'nde deprem bölgelerinin bugünkü durumunu ve kat edilen aşamaları anlatacak.
    
Kızılay'ın 10 yılda geldiği nokta ise kurulan platoda sergilenecek. 10 yıl önce deprem çadırlarıyla eleştirilen Kızılay, canlı yayında fırınında ekmek hazırlayacak, çorba yapacak ve geldiği aşamayı net bir şekilde ortaya koyacak. AKUT ve Kocaeli itfaiyesinin özel kurtarma ekiplerinin yer alacağı yayında, Deprem simülasyon TIR'ından da canlı bağlantı yapılacak. AKUT'un  bir kuleden yaralı indirme tatbikatı yapacağı yayında ayrıca, Gölcük'te düzenlenen anma etkinliklerine Kızılay'ın özel telsiz sistemiyle bağlanılacak.

10. yıl yayınına özel konuklar da katılacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin