TRT’de 18 milyonluk yardım tartışması

TRT'nin çalışanlarına yaptığı giysi yardımını yüzde 70 artırarak toplam 18 milyon TL'ye çıkarması tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol
TRT’de 18 milyonluk yardım tartışması

TRT geçtiğimiz yıl 147 milyon TL zarar etmişti. Sayıştay yardımla ilgili TRT'yi uyardı.



Geçen yıl 147 milyon lira zarar eden ve dış yapımlara 1.1 milyar lira para harcayan TRT'de şimdi de “Giysi parası” tartışması çıktı. TRT çalışanlarına yapılan giyim yardımını, bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında artırarak toplam 18 milyon liraya çıkardı. Daha önce “giysi verilerek” yapılan yardım da “nakit” olarak ödenmeye başlandı. Böylece, 7 bin 473 personeli olan TRT'de 2015 yılında kişi başına 2 bin 408 lira ek para ödenmiş oldu.



CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, toplu sözleşme gereği yardımın sadece yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele yapılması gerekirken tüm personele, üstelik de nakit olarak yapılmasına tepki gösterdi. Sayıştay da bu konuda TRT'yi uyardı. Sertel yaptığı açıklamada “Sadece yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele yapılması gereken giyim yardımı, tüm personele yapıldı. Üstelik tüm personele giysi değil, nakit olarak ödendi'' dedi.



NAKİT OLARAK ÖDENDİ



Sayıştay'ın TRT raporunda da “Toplu sözleşme ile kurumun ‘Yayında ve verici istasyonlarında çalışan personeline' ayni olarak giyim yardımı verilmesine yönelik kısıtlayıcı hükümlerine rağmen kurumda çalışan tüm personelin giyim yardımının ‘para' olarak ödendiği görülmüştür” tespitinde bulunulmuştu.


Etiketler trt yardım tartışma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin