TRT World’den Suriyeli çocuklara gazetecilik eğitimi!

TRT World, gazetecilik mesleğine farklı bir bakış kazandırmak amacıyla World Citizen Girişimi'ni hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
TRT World’den Suriyeli çocuklara gazetecilik eğitimi!

Özellikle mültecilere yönelik küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan girişim, haberlere konu insani meselelerin çözümüne tüm medya araçlarını mobilize edip, farkındalık yaratarak katkıda bulunmak üzere oluşturuldu.



World Citizen girişimi kapsamında, daha evvel İdlip’teki yetim kamplarına gülümseten kutular gönderen TRT World çalışanları şimdi de gazetecilik mesleğini mülteci çocuklara tanıtmayı ve bu yolla vatandaş gazeteciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Neredeyse 3 milyon üzerinde mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyetinin ve Türkiye halkının, TRT World Citizen girişimine ilham olduğunu belirten TRT World çalışanı Abdinor Hassan Dahir, proje ile Türkiye sınırına 45 km mesafede, Gaziantep sınırları içindeki Nizip Mülteci Kampında 29 Eylül’de başlayan ve 1 Ekim’de sona eren eğitim kapsamında mobil gazetecilik atölyesi düzenlendiğini söyledi. Projenin ilk aşamasında, Gaziantep’te mülteci kamplarında yaşayan Suriyeli çocuklara “Suriyeli Çocuklar: Bugünün Mültecileri Yarının Gazetecileri” projesi kapsamında gazetecilik eğitimi verildi.



Lise çağında bulunan 14-18 yaş aralığındaki 40 mülteci çocuğun katıldığı eğitimlerde, gazetecilik, hikaye anlatımı, yaratıcı yazarlık alanlarında eğitimler verildi. Programa katılan öğrencilerden Aida ve Kawkab temel kullanımının ötesinde cep telefonunu ve sosyal medyayı nasıl kullanacaklarını öğrendiklerini söyledi, konuyla ilgili “Sahte haberler hakkında bilgi sahibi değildik ve bunun günlük hayat üzerindeki etkisini bilmiyorduk. Artık bu konularda daha dikkatli olacağız” dediler.



Yine 9. sınıf öğrencilerinden Hasan; ” Daha önce gelecek hakkında ya da ne olmak istediğim konusunda çok düşünmedim, ama bugün eğitimler esnasında dışarda ne kadar fırsatların var olduğu ve aslında ne kadar çok şey yapabileceğimizin farkına vardım. Eğer akıllı telefonla bu kadar şey yapabiliyorsak, sanırım kendi hayatlarımızla bundan çok daha fazlasını başarabiliriz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin