TRT sekreterinin 590 yıl hapsi istendi!

TRT sekreteri Aysun E.’ye dava açıldı...

Google Haberlere Abone ol
TRT sekreterinin 590 yıl hapsi istendi!

Arkadaşları, bürokratlar, polis kocasının meslektaşlarından oluşan 43 kişiyi TRT’nin kantin ihalesinden ve arsa alım satımından kâr payı verileceği vaadiyle yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen TRT sekreteri Aysun E.’ye dava açıldı. Savcılık, Ekici ve eşinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından 590 yıla kadar hapis cezası istedi.



Savcılık, şüpheliler hakkında Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İddianamede, aralarında TRT çalışanı, polis ve bürokratların da bulunduğu 43 kişi müşteki olarak yer aldı.



İddianamede, şüphelilerin oluşturduğu dolandırıcılık sistemi bütün ayrıntılarıyla anlatıldı. Buna göre Aysun E., TRT’nin kantin ihalesinden kâr payı dağıtılacağı vaadiyle piyasadan para toplamaya başladı. E., müştekileri ikna etmek için TRT yöneticilerinin imzalarını taklit ederek, sahte kantin sözleşmeleri hazırladı. Hatta müştekilerden alınan paraların, TRT kurumuna yatırıldığına inandırmak amacıyla sahte tahsilat makbuzları bile düzenlendi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin