TRT sanatçısı vefat etti!

TRT İstanbul Radyosu'nun usta sanatçılarından ve “Bahçede Erik Dalı” gibi çok sayıda türküyü derleyen Hamdi Özbay vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
TRT sanatçısı vefat etti!

Acı haberi sanat camiasına Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay duyurdu. Akay, “Türküler öksüz kaldı! Çok sayıda türküyü derleyen İstanbul Belediye Konservatuvarı'nın yetiştirdiği, İstanbul Radyosu’nun çok önemli bir sanatçısı Hamdi Özbay’ı kaybettik. Kendi öz müziğimiz olan halk müziğine verdiği emekler unutulmayacaktır. Mekânı cennet olsun inşallah. 25 Ocak Çarşamba günü kaybettiğimiz değerli sanatçı Hamdi Özbay’ın cenazesi, Fethiye Yeni Camii’nde Cuma namazına mütakiben kılınacak cenaze namazı sonrası, Fethiye Yeni Mezarlık’a defnedilecektir.” notunu Instagram adresinden yazdı.



Hamdi Özbay kimdir?



1934'te Fethiye'de doğdu. Bağlama çalmayı radyo dinleyerek kendi kendine öğrendi. İstanbul Radyosu'nun açtığı saz sanatçısı sınavına girmek için İstanbul'a geldi. Ancak sınav gününü kaçırdığı için bir gazinoda çalışmaya başladı. Ertesi yıl İstanbul Belediye Konservatuvarı'nın sınavını kazandı. Sadi Yaver Ataman yönetimindeki Memleket Havaları Saz ve Ses Birliği'nde çalmaya başladı. Askerlik hizmetinden sonra İstanbul Radyosu'nun açtığı sınavı kazandı ve 1966'ya kadar burada görev yaptı. Emekli olunca Fethiye'ye yerleşti. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Etiketler vefat trt
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin