TRT POLİS'İ BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTARDI

Askerlik Kanunu'nda yapılan değişiklikle çağrı işlemleri TRT aracılığıyla yapılınca polis, bir çağrı döneminde 1 milyon tebligatı yapmaktan kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol
TRT POLİS'İ BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTARDI

Ülke genelinde bin 302 polis merkezi bulunuyor. Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma gibi mala karşı işlenen suçlarla; yaralama, hakaret, tehdit gibi şahsa karşı işlenen suçların yanı sıra Kabahatler Kanunu kapsamına giren gürültü, rahatsız etme gibi konular başta olmak üzere, hemen her türlü konuda şikayetler öncelikle polis merkezlerine yapılıyor.


Ülke genelinde polis merkezlerince yılda yapılan yaklaşık olay işlem sayısı 1 milyon civarında.


İçişleri Bakanlığı, aldığı bir takım tedbirlerle bu yoğunluğu azaltmaya çalışıyor. 2009 yılında 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nda yapılan değişiklikle; askerlik çağrı işlemlerinin TRT aracılığıyla yapılması kararlaştırıldı.


Böylelikle bir çağrı dönemi içerisinde yaklaşık 1 milyon tebligatın polis birimlerine gelmeden yapılması sağlandı.


Böylece askerlik çağrı işlemlerinin tebliğinde yapılan bu yasal düzenleme ile polisin bu konudaki tebligat yükü önemli ölçüde azaltıldı.


Ayrıca adres tespiti işlemlerinin 21.05.2008 tarih ve 2008/8 sayılı Başbakanlık genelgesi doğrultusunda, Kimlik Paylaşım Sistemi verileri kullanılarak yürütülecek.


Bu çerçevede polisten adres tespiti ile ilgili talepte bulunulmasının önlenmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlarca bu sistemlerin kullanılmasının sağlanması yönünde, mülki amirlerce gerekli tedbirler alınacak.


Amaç ise zor kullanmayı gerektirmeyen tebligat iş ve işlemlerinin kolluk dışındaki kişi ve kurumlarca yerine getirilmesini sağlamak.


Tebligat Kanunu'ndaki düzenlemeler nedeniyle diğer kurumlara ait bazı tebligat ve adres tespitlerinin polise yaptırılması işlemleri devam ediyor.


Polis merkezleri Türkiye genelinde yılda yaklaşık 6 milyon adet tebligat yapıyor.


Cihan

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin