TRT PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Google Haberlere Abone ol
TRT PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Atama yapılacak boş kadronun en fazla yarısı kadar ilan edilen yedek liste, bundan sonraki atamalarda boş kadro sayısı kadar belirlenecek. Yedekler daha önce ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre çağrılırken, artık kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılabilecek.

Yönetmeliğin giriş sınavlarını düzenleyen maddesindeki ''Uygulamalı Sınav'' bendinde de değişikliğe gidildi. Buna göre, adayların genel bilgi ve yetenekleri gerekirse eğitim de verilerek uygulamalı olarak değerlendirilecek. Sözlü-mülakat veya yazılı şeklinde uygulanabilecek. Eğitimli adaylar, önce sözlü-mülakat ve/veya yazılı sınava, bu sınavda başarılı olanlar da eğitime tabi tutulacak. Eğitim sonucu yapılacak sözlü-mülakat ve/veya yazılı sınavda da başarılı olanlar sınavı başarmış sayılacak. Eğitim öncesi ve sonrası yapılan sınavlarda alınan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirleyecek.

Yönetmeliğin yıllık izinleri düzenleyen maddesinde yapılan değişikliğe göre de aylıksız izinli iken primi ödenen süre hariç olmak üzere hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerine yıllık izin sürelerinin belirlenmesine dikkat edilecek.

Yönetmeliğin ''Personel Komisyonu''na ilişkin maddeleri de yürürlükten kaldırıldı.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin