TRT İHALESİ YİNE AMASYALI ŞİRKETE

TRT'deki makam odalarının tadilat işi de TRT Genel Müdürü Şahin’in memleketine kayıtlı firmaya verildi.

Google Haberlere Abone ol
TRT İHALESİ YİNE AMASYALI ŞİRKETE

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, TRT’de, Ahmet Demirel’in büyük ortağı olduğu Amasyalı inşaat firması Yapal İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nden sonra, bu kez Demirel’in ikinci şirketi, Demirel İnşaat ile bir sözleşme imzalandığı ortaya çıktı. TRT’nin 5. katta bulunan makam odalarının tadilatı için mayıs ayında açılan ihaleyi, Ahmet Demirel İnşaat, 66.178 TL teklif vererek kazandı. İhaleyi kazanan Ahmet Demirel İnşaat Şirketi’nin adresi de Ticaret Sicil gazetesinin kayıtlarına göre TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in de memleketi olan Amasya.


Amasya’da kurulduğu belirtilen inşaat firması Yapal İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ticaret Limitet Şirketi ile TRT’nin yeni kurulan kanalı TRT Türk arasında, başta yönetmen yardımcısı, montajcı olmak üzere 15 kişilik hizmet alım sözleşmesi imzalandığı haberleştirilmişti. Şimdi de TRT’de, Demirel’in büyük ortağı olduğu Amasya’da kurulduğu belirtilen inşaat firması Yapal İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nden sonra, Demirel’in ikinci şirketi, Ahmet Demirel İnşaat ile bir sözleşme daha imzalandığı ortaya çıktı. TRT’nin 5. katta bulunan makam odalarının tadilatı için mayıs ayında açılan ihaleyi, Ahmet Demirel İnşaat’ın, 66.178 TL teklif vererek kazandığı belirtildi. Ahmet Demirel İnşaat ile TRT arasında sözleşme 11 Haziran tarihinde imzalandı. Ahmet Demirel İnşaat Şirketi’nin Ankara şubesinin adresi ile Yapal İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nin adresi, Ticaret Sicil gazetesinin kayıtlarına göre de aynı. Ayrıca ihaleyi kazanan Ahmet Demirel İnşaat Şirketi’nin merkez adresi, yine Ticaret Sicil gazetesinin kayıtlarına göre Amasya.


ŞİRKETİN ADRESİ AMASYA


TRT’den yapılan açıklamada ise, Yapal İnşaat Taahhüt Mobilya Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nin büyük ortağı ve Demirel İnşaat’ın sahibi Demirel’in, Erzincan’ın Üzümlü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Ancak Demirel, Erzurum’un Üzümlü nüfusuna kayıtlı olsa da, Ticaret Sicil gazetesinin kayıtlarına göre, Demirel İnşaat’ın adresi Amasya olarak gözüküyor. Ticaret Sicil gazetesinin 11 Mart 2009 tarihli sayısında, Demirel İnşaat’ın eski adresi, Gümüşlü Mah., Çavuşoğlu Pasajı, Numara 3/2, Amasya; yeni adresi de Yüzevler Mah., Kolaylı Hüseyin Sokak, Eda Apartmanı, Kat 2, Daire 2, Amasya şeklinde yer alıyor.


(Cumhuriyet)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin