TRT Haber'de görev değişimi!

Hangi bakanın danışmanı TRT Haber'in Dış Haberler Müdürü oldu? Yerine hangi isim görevlendirildi?

Google Haberlere Abone ol
TRT Haber'de görev değişimi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun danışmanlığını yürüten Ahmet Görmez, TRT Haber'in Dış Haberler Müdürlüğü'ne getiildi.



Çavuşoğlu'nun yeni danışmanı ise TRT Haber'in New York Temsilciliği'ni yürüten Kahraman Halisçelik oldu.



TRT Haber'deki görev değişimini ise Milliyet gazetesinin Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan duyurdu:



 




Sn. Bakanımız @MevlutCavusoglu nun basın danışmanı değerli dostum @turkishreporter oldu. Allah utandırmasın, başarılar diliyorum 


— Sefa Karahasan (@sefakarahasan) 22 Eylül 2017



TRT Haber Dış Haberler Müdürü olan değerli dostum @ahmetgormez e yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. 


— Sefa Karahasan (@sefakarahasan) 22 Eylül 2017

 



TRT Haber'de görev değişimi!



Ahmet Görmez Kimdir?



Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümünden mezun oldu.

TRT ve CNN Türk’te çalışmalar yaptı. Çeşitli uluslararası basın kuruluşlarına Fixer ve Muhabir olarak görev yaptı. ANKA Haber Ajansı’nda Diplomasi Muhabiri olarak basın kartını aldı.



İngiltere’ye giderek City University’de Uluslararası Gazetecilik Yüksek Lisansı’nı tamamladı. “Çatışma Bölgelerinde Habercilik” eğitimi aldı.



Türkiye’ye döndükten sonra ATV’de Diplomasi Muhabiri olarak işe başladı. Yine Diplomasi Muhabiri olarak A Haber’in kurucu ekibinde yer aldı. Kuzey Irak, Libya, Afganistan, Suriye gibi çatışma bölgelerinde görev yaptı. 2014’te İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırısında bölgeye giren ilk TV ekiplerinin arasında yer aldı.



2014 yılında Dışişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği görevine getirildi. 3 yıl bu görevi yürüttü. Eylül 2017 itibariyle de TRT Dış Haberler Müdürlüğü’nü üstlendi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin