TRT Genel Müdürü Şahin: The Guardian bizi doğruladı

TRT Genel Müdürü Şahin, Türkiye’nin Eurovision şarkı yarışmasına bu sene de katılmayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
TRT Genel Müdürü Şahin: The Guardian bizi doğruladı

İbrahim Şahin, isteklerinin yerine getirilmesi halinde belki gelecek sene yarışmaya yeniden katılabileceklerini belirterek, "Eurovision şarkı yarışmasına bu sene de katılmayı düşünmüyoruz. Bizim isteklerimiz doğrultusunda bir çalışma yaparlarsa belki gelecek sene katılırız" dedi.



Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Amasya Şubesinin açılışına katılan Şahin, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Eurovision şarkı yarışmasında oylama sistemindeki yüzde 50 jüri, yüzde 50 halk oylaması dağılımını doğru bulmadığını anlatan Şahin, “Oy veren insanlar yani SMS gönderenlerin verdikleri oyların etkisi bir hayli azaldı. Türkiye gibi yurt dışında insan çalıştıran veya vatandaşımız olan ülkeler bundan zararlı çıktı. Biz ısrarla bunun doğru olmadığını vurgulamıştık. Bizim bu tepkimize birazda alaycı bir yaklaşım sergilenmişti” dedi.The Guardian gazetesinin tezlerini doğrulayan bir açıklama yaptığını vurgulayan Şahin, “Jüri oyları söz konusu olduğu için, jürilerin de satın alınması gibi bir risk vardı. Bu iki yıl önceden beri yaptığımız bir mücadeleydi. Neticesini aldık. Yavaş yavaş bizim istediğimiz doğrultuya geliyorlar. Biz geçen sene Eurovision'a katılmadık. Bu sene de katılmayı düşünmüyoruz. Ama bizim istediğimiz doğrultuda bir çalışma yaparlarsa belki gelecek sene katılırız" diye konuştu. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin