TRT BELGESEL GÜNLERİNDE ÖDÜL HEYECANI BAŞLIYOR

TRT'nin düzenlediği Belgesel Günleri'ne bu yıl ulusal ve uluslararası kategoride 232 eser başvurdu. Gösterimlerin ücretsiz olduğu Belgesel Günleri'nde dereceye girenler ödüllerini yarın akşam törenle alacak

Google Haberlere Abone ol
TRT BELGESEL GÜNLERİNDE ÖDÜL HEYECANI BAŞLIYOR

Belgesellere ödül


TRT tarafından düzenlenen ve dünyanın pekçok ülkesinden belgeselcileri biraraya getiren Belgesel Günleri'nde ödül töreni için heyecan dorukta. 17 Mayıs'ta başlayan TRT Belgesel Günleri'nde, yarışmada finale kalan profesyonel ve amatör filmlerin gösterimleri ücretsiz olarak yapılıyor. Belgesel Günleri'ne dünyanın dört bir yanından profesyonel belgeselciler ve TV belgesel kanallarının yöneticileri katılıyor.


BELGESELİN GELİŞMESİ


TRT'nin, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesine katkıda bulunmak, çesitli ülkelerden farklı ve yüksek nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlediği organizasyonun bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, TRT Uluslararası Belgesel Yarışması'nda finale kalan yerli ve yabancı belgesel filmlerin gösterimleri, yönetmenlerle söyleşiler, belgesel konulu paneller, sosyal etkinlikler ve ödül töreni yer alıyor.


TRT Uluslararası Belgesel Film Yarışması'na, uluslararası Kategoride 136, ulusal profesyonel kategoride 26 ve ulusal amatör kategoride 70 eser olmak başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda, uluslararası kategoride 20, ulusal profesyonel kategoride 11 ve ulusal amatör kategoride 11 eser ön elemeyi geçerek finale kaldı. Etkinlikler kapsamında yarın akşam yurtiçi ve yurtdışından ünlü sanatçı, yönetmen, yapımcı ve medya temsilcilerinin katılımıyla gala ve ödül töreni düzenlenecek. Törende, ulusal amatör, ulusal profesyonel ve uluslararası kategorilerde ödüller verilecek.



Bugün gösterimdeki belgeseller


10.30 - The Call of the Mountain Yön: Stelios Apostolopoulos Yunanistan - Uluslararası Kategori 11.40 - The Picture of the Napalm Girl Yön: Marc Wiese (Süre: 53), Almanya Corridor 8 Yön: Boris Despodov (Süre: 74), Bulgaristan - 14.20 - Story of a Day Yön: Rosana Matecki (Sü re: 89), Venezüela - 16.05 - Space Tourists Yön: Christian Frei (Süre: 98) İsviçre - 18.00 - Kara Altından Altın Mikrofona Yön: Metin Avdaç (Süre: 65) Türkiye 19.20 - Mekansız Yön: Şenol Karaaslan (Süre: 40) - 20.15 - Perdeden Ekrana Yeşilçam Yön: Eren Vurmaz (Süre: 52') –


www.yenisafak.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin