Today's Zaman'da bir ilk! Gazetenin GYY bakın kim oldu?

Zaman yayın grubunda Genel Yayın Yönetmenliği görevine ilk defa bir kadın getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Today's Zaman'da bir ilk! Gazetenin GYY bakın kim oldu?

Yayına başladığı 16 Ocak 2007 tarihinden beri Today's Zaman Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten ve geçtiğimiz hafta görevi bırakma kararı aldığını kamuoyuna duyuran Bülent Keneş'in yerine Today's Zaman ve Zaman gazeteleri yazarı Sevgi Akarçeşme atandı.



Today's Zaman'da bir ilk! Gazetenin GYY bakın kim oldu?Zaman Gazetesi'nde yer alan haberde, İngilizce günlük yayınlanan gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in, Today's Zaman'a yaptığı açıklamada bir süre birlikte mesai yaptıkları Sevgi Akarçeşme'yi tebrik ederek, zor bir dönemden geçen Türkiye ve dünya için bu atamanın hayırlı olmasını dilediği yazıldı. Birikim sahibi bir gazeteci ve bir kadın olarak Akarçeşme'nin gazeteye yeni bir bakış kazandıracağını belirten Bülent Keneş, Today's Zaman'ın tüm dünyada takdir toplayan demokrat ve özgürlükçü karakterinin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.



SEVGİ AKARÇEŞME KİMDİR?



1979 yılında İstanbul'da doğan Sevgi Akarçeşme, Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi bölümünü burslu olarak tamamladı.



Bilgi Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler, ABD'de Temple Üniversitesi'nden ise siyaset bilimi yüksek lisans dereceleri aldı. Akarçeşme, ABD'de bulunduğu dönemde üniversitede asistan olarak görev yapmanın yanı sıra Washington DC merkezli bir düşünce kuruluşu olan Center for Strategic and International Studies (CSIS – Stratejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi)'nin Türkiye masasında da çalıştı. 



Türkiye'ye döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı'nda üç yıla yakın görev yapan Sevgi Akarçeşme, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (SAM) danışmanlık görevini yürüttü. 2012 yılında buradaki görevinden istifa eden Akarçeşme Today's Zaman'da başladığı gazetecilik hayatına Zaman gazetesinde devam etti.



Today's Zaman ve Zaman gazetelerindeki yazılarının yanı sıra uluslararası mecralarda da analizleri yayınlanmakta olan Akarçeşme'nin sivil-asker ilişkileri üzerine yazdığı tezi kitaplaştırılmıştı.





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin