TMSF, Çukurova Grubu'na ait bir şirketi satışa çıkardı!

TMSF, Çukurova Grubu'nun borçlarına karşılık el koyduğu 'BMC'yi satışa çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
TMSF, Çukurova Grubu'na ait bir şirketi satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu'nun borçlarına karşılık el koyduğu "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü satışı çıkardı. Muhammen bedelin 98 milyon 500 bin TL olarak belirlendiği ihale, 10 Nisan 2014 tarihinde saat 11.00'de Fonun Esentepe İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak. 



TMSF'nin, ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre TMSF, BMC'ye ait haczedilen, gayrimenkuller, makine teçhizat, demirbaş gibi menkuller, marka, patent ve endüstriyel tasarımlar başta olmak üzere Türk Patent Estitüsü nezdindeki haklar ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ile diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşan "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nü satışa çıkarttı.



Muhammen bedelin 985 milyon TL olarak belirlenen ihaleye katılabilmek için Fonun Ziraat Bankası A.Ş Levent Şubesi nezdindeki hesabına 98 milyon 500 TL teminatın yatırılması gerekecek. Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun veya teminat mektuplarına ilişkin bankalarca düzenlenmiş belgenin, 9 Nisan 2014 tarihinde saat 17.00'ye kadar Satış Komisyonuna teslim edilmesi gerekecek. 



İHALE 10 NİSAN 2014'TE YAPILACAK



İhale 10 Nisan 2014 tarihinde saat 11.00'de Fonun Esentepe İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonun'da yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak. Açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. Satışa iştirak edemeyecek kişiler ve işbu ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olan kişiler ile bu kişilerin tek başına veya birlikte yönetim ve denetimine sahip olduğu tüzel kişiler, doğrudan veya dolaylı olarak ihale sürecine katılamayacaklar. 



ŞARTNAME BEDELSİZ OLARAK AÇIK TUTULACAK



Şartname, satış komisyonu tarafından, Fonun Esentepe İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacak. Katılımcılar, satış komisyonu onayını taşıyan şartnameyi imzalayarak ihaleye katılabilecekler. Satış Komisyonu onayını taşıyan şartnameyi satın almak isteyenlerin Fonun Ziraat Bankası A.Ş. Levent Şubesi nezdindeki hesabına "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli" açıklaması ile 5 TL yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonuna elden teslim etmeleri gerekecek. Ayrıca katılımcılar, şartname ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak Gizlilik Taahhütnamesini imzalayarak Fonun Ziraat Bankası A.Ş. Levent Şubesi nezdindeki hesabına "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tesis Ziyareti ve Bilgi Odası Kullanım Bedeli" açıklaması ile 10 TL yatırmaları ve dekontu satış komisyonuna elden teslim etmeleri şartıyla, tesis ziyaretinden ve "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" ile ilgili kağıt veya elektronik ortamlarda hazırlanan bilgileri içeren bilgi odasından yararlanabilecekler. Bilgi odası ve tesis ziyareti 17 Şubat 2014 - 4 Nisan 2014 tarihleri arasında açık tutulacak.



PAZARLIK 11 NİSAN 2014'TE YAPILACAK



İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilerek Kurulun onayı ile sonuçlandırılacak. Satış Komisyonu Şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren Katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların "Kısa Liste"sini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek. Teklifler peşin olarak TL cinsinden verilecek. Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 11 Nisan 2014 tarihinde saat 11.00'de Fonun Esentepe İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak. Geçmiş Dönem Borçları işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek.



İHALE BEDELİ KURUL ONAYINDA BELİRTİLEN SÜRE İÇİNDE TL CİNSİNDEN ÖDENECEK



İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben Kurul onayında belirtilen süre içinde, TL cinsinden ödenecek. "BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" kapsamındaki aktif değer ve varlıklar üzerinde hak ve alacakları bulunanların, 4 Nisan 2014 tarihine kadar sıra cetveline esas bilgilerini satış komisyonuna bildirmeleri gerekecek. İhale ile ilgili diğer bilgiler satış komisyonundan alınabilecek. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin