Tim Burton'ın yeni filmi vizyondan önce İKSV galalarında!

Tim Burton’ın merakla beklenen filmi Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları vizyondan hemen önce İKSV Galaları’nda olacak.

Google Haberlere Abone ol
Tim Burton'ın yeni filmi vizyondan önce İKSV galalarında!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın özel film gösterimlerine bir yenisi daha ekleniyor. Her zaman yenilikçi ve yaratıcı, efsane yönetmen Tim Burton’ın merakla beklenen filmi Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları vizyondan hemen önce İKSV Galaları’nda.



Tim Burton'ın yeni filmi vizyondan önce İKSV galalarında!Tim Burton’ın Big Eyes / Büyük Gözler’den sonra çektiği ilk film olan Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, fantastik edebiyatın son yıllardaki en parlak temsilcilerinden Ransom Riggs’in Türkçeye de çevrilen aynı adlı romanından beyazperdeye uyarlandı. Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, 27 Eylül Salı saat 21.30’de Cinemaximum City’s Nişantaşı’da sinemaseverlerle buluşacak.



Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları’na adını veren Bayan Peregrine (Eva Green), doğaüstü yeteneklere sahip çocukların devam ettiği özel bir okulun müdiresidir. Filmin kahramanı küçük Jake, paralel dünyalar ve zamanlar arasından bir şekilde sıyrılarak bu özel ve gizli okula ulaşır. Okul öğrencilerinin çok özel ve ender yeteneklerini keşfeden Jake, okulun gizli kötücül güçler tarafından tehdit edildiğini öğrenir. Okulu ve arkadaşlarını kurtarmayı aklına koyan Jake, kime güveneceğini seçmeli, gizli düşmanları ortaya çıkarmalı ve bu süreçte kendini tanımalıdır.



2011 yılında yayımlanan Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları, New York Times’ın çocuk kitapları listesinde bir numaraya tırmandı ve 45 hafta boyunca bu yerini korudu. Kitabın 2014 yılında “Gölge Şehir”, 2016’da da “Ruhlar Kütüphanesi” adıyla devam romanları da yayımlandı.



Fantastik sinemanın öncü isimlerinden Tim Burton, Beetlejuice (1988), Edward Makaseller (1990), Noel Gecesi Kâbusu (1993), Ed Wood (1994), Çılgın Marslılar (1996) Hayalet Süvari (1999), Ölü Gelin (2005), Sweeney Todd: Fleet Sokağı’nın Şeytan Berberi (2007) Maymunlar Cehennemi (2001) gibi sürükleyici görüntüler, unutulmaz karakterler, destansı savaşlar içeren birçok filme imzasını attı. Gotik, fantastik, korku, canlandırma, müzikal gibi farklı türlerde filmler çeken ve aynı zamanda yapımcı, canlandırma sanatçısı, ressam ve çizer olarak da yapıtlar üreten Burton, günümüzün en yaratıcı sanatçılarından biri olarak tanınıyor.



Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları dünya prömiyerini 25 Eylül’de Austin Fantastic Fest’te yapacak, Türkiye’de ise 30 Eylül günü gösterime girecek.



Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları İKSV Galası’nın biletleri 24 Eylül Cumartesi 10.30’dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City’s Nişantaşı’da satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için ön satış günü 23 Eylül Cuma.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin