THY'NİN SÖZCÜ AMBARGOSU TEPKİ ALIYOR

Tirajı en yüksek ilk 5 gazete arasında olmasına rağmen THY uçaklarında Sözcü Gazetesinin yolculara dağıtılmaması tepki çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
THY'NİN SÖZCÜ AMBARGOSU TEPKİ ALIYOR

Sözcü Gazetesi yetkilileri "Bu THY’nin ayıbıdır" derken THY, gazete alımlarının istatistiki değerlendirmelere göre yapıldığını bildirdi.

Bu arada, THY’nin bazı seferlerinde yolcular dışardan aldıkları Sözcü Gazetesini diğer yolculara dağıtmaya başladı.

Uçaklarda Sözcü Gazetesinin olmaması TBMM gündemine de getirildi ve bugüne kadar çok sayıda önerge verildi. Son olarak CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün önergesini cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, THY’nin yüzde 49.12’lik hissesinin kamuya ait olduğunu ve şirketin özel hukuk hükümlerine göre yönetildiğini bildirdi, Şimşek "Gazete sayıları günlük yolca istekleri göz önüne alınarak geniş bir yelpazede ve yolcu tercihleri istatistiksel olarak değerlendirilip yapılmaktadır" dedi.

"VİP YOLCULAR ALIYOR"
CHP’li Umut Oran da "THY uçaklarında yabancı gazeteler bile var, neden Sözcü yok?" diye sordu. Oran, VİP salonlarında da Star ve Bugün dışında gazete olmadığını belirtti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu önergeyi cevaplandırırken de, THY’nin ticari bir kurum olduğunu belirtti. Şimşek, "VİP salonlarına bütün yayınlar alınmakta ancak tirajı yüksek olanlar, VİP yolcular tarafından beraberlerinde götürülmekte ve daha sonra gelen yolcular bu yayınlara ulaşamamaktadır" dedi.


Bu arada Sözcü Gazetesi yetkilileri uygulamayı eleştirerek "THY, partizanlık örneği sergilemekte, iktidara şirin görünme çabalarını sürdürmektedir. THY yönetimi, yolcular hiç istememesine rağmen, uçakları iktidar yandaşı gazetelerle dolduruyor, herkese zorla onları okutmaya çalışıyor. Türkiye'nin en çok satılan ve okunan gazetelerinden biri olan Sözcü ise THY uçaklarında yok" dediler.


(GAZETEPORT)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin