TGF'den gazeteci Yılmaz'a yapılan saldırıya tepki!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Bursa'da gazeteci Mehmet Ali Yılmaz'a yapılan sopalı saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGF'den gazeteci Yılmaz'a yapılan saldırıya tepki!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Gazete Bursa köşe yazarı Mehmet Ali Yılmaz’ın, çalıştığı gazetenin asansörüne binerken arkadan yaklaşan 2 kişinin saldırısına uğrayarak sopayla dövülmesini kınadı.



Federasyondan yapılan açıklamada; "Gazetecilik faaliyeti nedeniyle yapıldığı anlaşılan saldırıyı Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi olarak kınıyoruz" ifadelerien yer verildi.



İşte, o açıklama:



Bursa’da yayımlanan Gazete BURSA yazarı meslektaşımız Mehmet Ali Yılmaz, gazete binasına girişi sırasında üç kişinin saldırısına uğramış, başından ciddi şekilde yaralanmıştır. Gazetecilik faaliyeti nedeniyle yapıldığı anlaşılan saldırıyı Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi olarak kınıyoruz. 



Gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin zaten özgür bir çalışma ortamında bulunmadığı bir süreçte yapılan bu çirkin saldırı, meslektaşlarımızın can güvenliklerinin de olmadığı bir ortamda çalıştıklarını ortaya koymaktadır. Gazeteciye yapılan saldırı, aynı zamanda basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır ve aslında tüm meslektaşlarımızı sindirmeye yönelik yapılmış çirkin bir kaba kuvvettir. 



Gazeteci Mehmet Ali Yılmaz’a yapılan saldırının failleri mutlaka yakalanmalı, yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Başına aldığı darbeyle yaralanan meslektaşımız Mehmet Ali Yılmaz’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve TGF olarak olayın takipçisi olacağımızı vurguluyoruz.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin