TGC'den Nuh Köklü için açıklama: 'Benim esnafım polistir açıklamaları...'

TGC Yönetim Kurulu, Nuh Köklü'nün öldürülmesinin ardından bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC'den Nuh Köklü için açıklama: 'Benim esnafım polistir açıklamaları...'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu, kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için bir açıklama yayınladı.



Bu olayın siyasilerin 'benim esnanım aynı zamanda polistir' şeklindeki açıklamalarından dolayı yaşandığını belirten TGC açıklamasında şu görüşlere yer verdi.



"İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanan meslektaşımız Nuh Köklü ne yazık ki hayatını kaybetti. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göreYeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Sokak'ta arkadaşlarıyla kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü, camına kartopu isabet eden aktar dükkânı sahibi Serkan A. tarafından bıçaklandı. Göğsünden bıçaklanan Köklü'nün, ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken kalbi durdu ve tekrar çalıştırıldı. Meslektaşımız Nuh Köklü hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.



Nuh Köklü, Bianet, Hürriyet, Radikal, Sabah gazeteleriyle NTV’de görev yapmış, Türkiye Gazeteciler Sendikası İş Yeri Temsilcisi olarak çalışmış çok değerli bir basın emekçidir. Meslektaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içinde, ailesine, yakınlarına ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz.



Bu vahim olay siyasetçilerin ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ açıklamalarının varacağı sonuçların en kötü örneğidir. Nuh Köklü cinayeti, bir nefret cinayetidir. Siyasetçileri halkı birbirine düşman etmeye yönelik açıklamalardan vazgeçmeye, sorumlu davranmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımlar atmaya davet ediyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin