TGC'den Fransa Cumhurbaşkanı’na başsağlığı mesajı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı mesajı gönderdi.14

Google Haberlere Abone ol
TGC'den Fransa Cumhurbaşkanı’na başsağlığı mesajı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  (TGC) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto’nun Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ye gönderdiği mesajda şu görüşler yer aldı:



Paris’te 13 Kasım 2015 Cuma gecesi meydana gelen terör saldırıları nedeniyle, şahsınız nezdinde, Fransa devletine ve Fransa halkına üzüntülerimizi bildiriyoruz. Acınızı yürekten paylaşıyoruz.  Olayda hayatını kaybeden yurttaşlarınıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.



Türkiye gibi terörizmden çok mağdur olmuş bir ülkenin gazetecileri olarak, 10 Ekim 2015 Ankara katliamında 100’ü aşkın yurttaşımızı kaybettiğimiz için, bugün sizin acı ve sıkıntılarınızı çok iyi anladığımızı ve derinden hissettiğimizi, sizlerle tam dayanışma içinde olduğumuzu bilmenizi isteriz.



Charlie Hebdo katliamından sonra açıkladığınız üzere bu tür terörist saldırıların herhangi bir dinle ilişkilendirilmemesinin önemi bugün daha iyi anlaşılmalıdır.



Türkiye devletinin bundan böyle her türlü terör örgütü ve zihniyetiyle eskisinden daha tutarlı ve kararlı bir şekilde mücadele etmesi için biz de burada gayretlerimizi sürdüreceğiz. Biz de sizin gibi Cumhuriyet ve laiklik ilkesine bağlı bir meslek örgütü olarak, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü için yürüttüğümüz çabaları sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin