TGC: BAŞBAKAN'IN GAZETECİLERİ TEHDİT ETMESİNİ KINIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YGS soru kitapçıklarındaki şifrelendirmeye ilişkin haber yapan Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü'ye yönelik sözlerini kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGC: BAŞBAKAN'IN GAZETECİLERİ TEHDİT ETMESİNİ KINIYORUZ

Türkiye’de halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet eden gazetecilerin görüşlerine ve haberlerine duyulan tahammülsüzlüğün her gün yeni bir örneğine rastlandığına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı açıklama şöyle:


“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir tv programında  Türkiye’nin gündeminin en önemli konularından biri haline gelen YGS soru kitapçıklarındaki şifrelendirme ile ilgili haber yapan gazetecilere  tahammül edemediğini ortaya koymuştur. Başbakan Erdoğan programda YGS konusunda talimatla haber yapıldığını ileri sürerek ‘Diyorum ya görevlendirme var, görevlendirenler de belli’ diyerek suçlamalarda bulunmuştur. Başbakan ‘Gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler’ demiştir. Türkiye’yi basın özgürlüğünde 138. sıraya düşüren gazetecilere yönelik tehditleri, davaları, tutuklamaları; düşünce olarak hala yeterli görmediklerini de bir kez daha göstermiştir. Başbakanın bu tutumunu protesto ediyor, tüm tehdit edilen, yargılanan ve tutuklanan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu hatırlatıyoruz. Türkiye için demokrasi ayıbı olan basın özgürlüğüne yönelik engeller konusunda hükümetten gerekli adımları atmasını istemeyi sürdürüyoruz.”



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin