Teoman: 'Trigonometri öğrenmek isteyenlere, zorla Hz. Ebubekir’in hayatını öğretemezsiniz'

Rock yıldızı Teoman, Cumhuriyet gazetesine konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Teoman: 'Trigonometri öğrenmek isteyenlere, zorla Hz. Ebubekir’in hayatını öğretemezsiniz'

2011 yılında müziğe veda ettiğini açıklayan, ancak hayranlarından ayrılığa bir sene dayanabilerek 2012’de tekrar sahnelere dönen Teoman, Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuştu.



Ünlü Rock şarkıcı, Teoman son dönemde Türkiye’nin dört bir yanındaki liselerden yükselen muhalif sesin de kendisine ‘büyük bir problemi hatırlattığını’ ifade etti:“Türkiye’de eğitim halihazırda berbat durumda. Bunlara bir de bütün okulların imam hatipleştirilmesi eklendi. Sünni İslam bütün çocuklara dayatılmaya çalışılıyor. Bunun ahlaken çok yanlış olduğu çok açıkken hem de. Devlet dini eğitim almak isteyen vatandaşlarına bunu tabii ki sunmalı ama bu zorlama hangi mantığa sığıyor?” diye sordu.



Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ve iktidarın politikalarına ilişkin olarak, “Recep Tayyip Erdoğan’ın halife olma ihtimali, Hollywood’a gidip Brad Pitt’ten daha ünlü bir aktör olma ihtimalinden daha düşük” dedi.



Şarkıcı, “Hepimiz özümüzde doğamız gereği biseksüeliz, teorisi, gay’lerin heteroları yatağa atmak için pek sevdikleri bir teori. Gay’leri üzmek istemem ama bu bir palavra” görüşünü dile getirdi. “Yine de toplumda göründüğünden daha çok gay ve biseksüel olduğuna inanıyorum” diyen Teoman, “Gizlemek zorunda kalıyorlar birtakım anlaşılabilir nedenlerle” vurgusunu yaptı. 



İşte o röportaj



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin