Telif hakları yüzde 10 arttı!

Ünlü sanatçıların telif çalışmaları sonuç verdi...

Google Haberlere Abone ol
Telif hakları yüzde 10 arttı!

Türkiye'deki tüm yorumcuların haklarını takip eden MÜYORBİR’in telif gelirlerini artırma çalışmaları sonuç verdi. Burhan Şeşen başkanlığında yönetim kurulunda Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Suavi, Onur Akın, Suzan Kardeş, Metin Özülkü, Tolga Sağ ve Hüseyin Turan gibi müzik dünyasının usta isimlerinin bulunduğu MÜYORBİR, 2 bin üyesine ödediği telif gelirlerini yüzde 10 oranında artırdı.



TASARRUF YAPIYOR



Dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalara ve dijitalleşmenin bir sonucu olarak albüm satışlarının düşmesine rağmen üyelerinin haklarını sonuna kadar takip ettiklerini belirten Burhan Şeşen, “Bizim alanımızda dünyada yılda 2 önemli fuar var. Ancak Kültür Bakanlığı bunlar için bütçe ayırmıyor. Biz de üyelerimizin parasını harcamak istemediğimiz için onlara bile gitmeyerek, herhangi bir yurt dışı seyahati gerçekleştirmeyerek tasarruf etmeye çalışıyoruz. Bu tabii tasarruf yöntemlerimizden sadece biri” dedi.



Diğer meslek birlikleri ile OLB’nin çatısı altında işbirliği yapan ve bunun devam etmesi gerektiğini belirten Şeşen, 26 Mart'ta gerçekleşecek Genel Kurul öncesi de destek istedi.



‘GELENEKSEL MÜZİKLERİMİZİ KORUYACAĞIZ’



Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve türkülerimiz gibi geleneksel müziklerimizin yayın politikalarının yarattığı haksız rekabet ortamından etkilenerek geri planda kaldığını belirten Belkıs Akkale ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki süreçte, takip ettiğimiz radyo ve televizyon sayılarını artırarak özellikle geleneksel müzikler çalan ve onlara ağırlık veren radyo ile televizyonları da takip etmek hedeflerimiz arasında. Radyo ve televizyonda çalan şarkılar için de telif ödeme zorunluluğu olduğu için iki taraflı bir hak kaybı ortaya çıkıyor bizim açımızdan. Geleneksel müziklerimizin bu kadar geri plana atılmasını çok doğru bulmuyoruz açıkçası.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin