TELEVİZYONCULARA LİNÇ GİRİŞİMİNE KINAMA

Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği (BBMD), Melih Gökçek'in Atatürk Spor Salonu'ndaki seçim çalışmalarını takip etmek için görevlendirilen Star TV Muhabiri Özden Erkuş ve Kanal D muhabiri İbrahim Gündüz'e yapılan saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TELEVİZYONCULARA LİNÇ GİRİŞİMİNE KINAMA

BBMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Tataner yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 


Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği (BBMD) olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Atatürk Spor Salonu'ndaki seçim çalışmalarını takip etmek için görevlendirilen Star TV Muhabiri Özden Erkuş ve Kanal D muhabiri İbrahim Gündüz'ün 15-20 kişilik bir grup tarafından darp edilmesini ve görevlerini yapmalarına engel olunmasını kınıyoruz.


Hangi medya grubuna mensup olursa olsun, hiçbir gazetecinin haber alma özgürlüğü engellenemez. Kamu adına hareket eden gazetecileri, sözlü ve fiili saldırılarla susturmaya çalışmak, basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Seçim kampanyalarının sert tartışmalarla geçmesi, bu tür saldırıların mazereti olamaz.


Bir gazeteci, basın meslek ilkelerine bağlı kalmak kaydıyla, muhataplarına her türlü soruyu sorma, her tür toplantı, etkinlik ve faaliyeti takip etme hakkına sahiptir. Gazetecinin sorduğu kimi sorular, zaman zaman muhatabını kamuoyu nezdinde zor durumda bırakacak şekilde de olabilir. Bu noktada muhatabın yapması gereken, soruları kamuoyunu aydınlatacak şekilde cevaplamak ve takdiri kamuoyuna bırakmaktır.


Büyükşehir Belediye Muhabirleri Derneği olarak, söz konusu elim olayda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekenin yapılmasını ve meslektaşlarımızdan özür dilenmesini ümit ediyor ve bekliyoruz. 




changeTarget(document.getElementById("news_content"))

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin