TELEVİZYON VE RADYOLAR ATILIM YAPMAK İÇİN FREKANS TAHSİSİNİ BEKLİYOR

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, frekans tahsisi sorunun bu yıl içerisinde çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
TELEVİZYON VE RADYOLAR ATILIM YAPMAK İÇİN FREKANS TAHSİSİNİ BEKLİYOR

Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, frekans tahsisinin uzun yıllardır ülke gündeminde olmasına karşın halen bir çözüme kavuşturulamadığını ifade etti.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun'un ''frekans tahsisleriyle ilgili konuların RTÜK gündeminin baş sayfasında olacağını'' ifade ettiğini hatırlatan Gürsoy, ''RTÜK Başkanı Dursun'un açıklaması bizi memnun etti. Frekans tahsisi sorununun bu yıl içerisinde giderileceğini düşünüyoruz. Bu sayede televizyon ve radyoların yayın kaliteleri teknik ve içerik olarak artacak. Daha kaliteli programlar çekilebilecek, firmaların reklam harcamaları artacak'' dedi.

Tahsisle ilgili yasal düzenlemenin yapılmasıyla yayıncılık alanında önemli bir mesafe kat edileceğini ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti:

''Henüz tahsis yapılmadığı için kuruluşlar önünü görmekte zorlanıyor. Bu nedenle yatırım yapmaktan çekiniyor. Frekans tahsisindeki belirsizlik ortadan kalktığı zaman önümüzü daha rahat görebilecek, yatırımlarımızı buna göre şekillendirebileceğiz. Televizyon ve radyo yayıncılarının yıllardır bekledikleri bu düzenlemenin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.''

-TELEVİZYONLARDA PSİKOLOG VE SOSYOLOG BULUNMASI ÖNERİSİ-


Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın geçtiğimiz günlerde ''televizyon programlarının yayınlanmadan önce psikolog ve sosyologların değerlendirmesinden geçmesi'' yönündeki açıklanmasını da hatırlatan Görsoy, kendilerinin sorumlu yayıncılık ilkeleri doğrultusunda programları iç denetime tabi tuttuklarını kaydetti.

Özellikle çocuk programlarında uzman kişilerden danışmanlık hizmeti alındığını ifade eden Gürsoy, ''Kuruluşlar RATEM'in de altında imzası bulunan yayıncılık etik kuralları doğrultusunda yayın yapıyor'' dedi.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin